Health

Zeven manieren om actiever te zijn tijdens je dag

Je hebt het druk. We weten het. We hebben het allemaal druk. Sporten wil er dan nog wel eens bij inschieten en voor je het weet krijg je amper nog beweging. Zonde! Want beweging is juist heel erg belangrijk voor je en het hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten. Met een paar kleine aanpassingen in je leven krijg je ineens een stuk meer beweging in je dag.

– Neem een stappenteller
Door een stappenteller beweeg je niet direct meer, maar een stappenteller zorgt er indirect wel voor dat je meer gaat bewegen. Althans, als je ook maar een klein beetje gevoelig bent voor statistieken. Download een stappenteller voor je smartphone, of koop een armbandje dat je stappen telt.

Naast stappentellers kun je ook voor een iets uitgebreidere variant zoals de Fitbit, de Nike FuelBand of de nieuwe Garmin Vivofit. Dit zijn armbanden die je activiteit tijdens de dag meten. Girlscene's Annemerel is groot fan van de Nike FuelBand en heeft echt het idee dat ze actiever is tijdens de dag nu haar acitiveit gemeten wordt. Nu gaat ze vaak lopen naar de supermarkt, in plaats van dat ze lui de auto pakt.

– Gebruik je lunchpauze
Gebruik je lunchpauzes om lekker even naar buiten te gaan voor een wandeling. Misschien denk je.. brrr koud, nat, blehhhh of.. mèèeeh ik ben moe ik ga tijdens mijn pauze lekker rustig zitten. Maar geloof ons, van een rondje buitenlopen krijg je meer energie dan van binnen blijven en stilzitten. Daarnaast kan de extra activiteit natuurlijk ook geen kwaad.


Bron

– Neem de trap
En dan bedoelen we niet de roltrap. In warenhuizen heb je naast roltrappen vaak liften, ook op stations heb je normale trappen. Neem ook op school de trap in plaats van de lift, neem gewoon al-tijd de trap. Een trapje lopen zorgt ervoor dat je hartslag eventjes omhoog wordt gebracht. Heel goed voor je conditie.

– Gebruik reclames
Zap jij altijd weg als er reclames op TV zijn? Don't! Gebruik de tijd van de reclame om oefeningen te doen. Doe een plank, ga squatten, doe een paar jumping jacks. Get moooooving!

– Grijp iedere mogelijkheid
Je moet plassen, maar je gaat niet, want… pfffttt dan moet je opstaan. Je hebt dorst en wil theezetten, maar je doet het niet en wacht net zolang totdat iemand anders het voor je inschenkt, want je hebt geen zin om op te staan. Ho, stop! Dit is inactief gedraag dat je vertoont. Get your ass moving babe! Wees niet lui, maar grijp iedere mogelijkheid die je krijgt om een (kort) stukje te lopen aan. 

– Ga voor sportieve afspraakjes
Wie heeft er ooit gezegd dat sporten en vriendinnen niet samengaan? Heb je afgesproken met een vriendin? Ga samen de sportschool onveilig maken, ga een rondje hardlopen (en eindig in een cafeetje met een kopje thee), of ga voor een lekkere stevige wandeling.

Blijf je liever thuis? Jullie kunnen ook samen een NTC-training doen, dit is een hele leuke trainingsapp van Nike die je kunt downloaden voor zowel iPhone als Androidtelefoons. Een fijn muziekje op de achtergrond en jullie date is compleet!

– Oefeningen tijdens saaie klusjes 
Vind jij je tandpoetsen ook zo saai? Verveel jij je ook altijd tijdens het föhnen van je haar? Waarom doe je dit niet in squatpositie?! Twee vliegen in één klap. En je traint je bovenbenen en achterwerk én je saaie klusje wordt gedaan. Je kunt natuurlijk ook je instagramfeed bekijken terwijl je plankt en oefeningen doet terwijl je wacht tot je theewater kookt.

Heb jij tips om actiever te zijn tijdens de dag zonder er extra veel moeite voor te doen?

Pin je inspiratie in Pinbook