Films & Series

Films om in 2014 naar uit te kijken

2013 was een mooi film jaar.. We zagen onder andere The Bling Ring, Safe Haven, Catching Fire, The Great Gatsby en Silver Linings Playbook. Maar ook 2014 belooft weer een mooi filmjaar te worden. We zetten de films waar we het meest naar uitkijken voor je op een rijtje.

Januari

Justin Bieber – Believe (2 januari)


De nieuwe documentaire van Justin Bieber wordt in het buitenland zeer slecht bezocht en krijgt veelal negatieve kritieken. Op IMDB krijgt de film slechts een 1,3. Wooow. Toch zijn we benieuwd waarom de film zo slecht bezocht wordt en waarom 'ie zo slecht gevonden wordt.

The Wolf of Wall Street (9 januari)


Met Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughay en Jonah Hill over het leven van een steenrijke twintiger op Wall Street.

Dallas Buyers Club (23 januari)


Herinner je je nog een super dunne Matthew McConaughay? Dat was voor een rol in deze film. Matthew speelt een aids patiënt die uit het ziekenhuis wordt ontslagen en volgens doktoren nog maar een maand te leven heeft. De man accepteert dit niet en begint met het smokkelen van illegale drugs in de hoop in leven te blijven. Naar een waargebeurd verhaal.

Toscaanse Bruiloft (30 januari)


Met onder andere Lieke van Lexmond en Jan Kooijman, een film die zich afspeelt in het zonnige Italiaanse Toscane. 

Februari

American Hustle (6 februari)


Deze film wordt getipt voor de Oscars en krijgt hele goede kritieken in het buitenland, waar hij al eventjes in de bioscopen te zien is. Hoofdrollen in de film worden vertolkt door Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams en Jennifer Lawrence. De film gaat over een undercoveroperatie van de FBI eind jaren 70.

12 Years a Slave (20 februari)


Ook deze film draait al even in het buitenland, waar hij zeer goede kritieken krijgt. De film gaat over een donkere (vrije) man voor de Amerikaanse Burgeroorlog in New York. Maar hij wordt ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden van Amerika waar op dat moment de slavernij nog in volle gang is. Een film met onder andere Brad Pitt en Chiwetel Ejiofor.

Maart

Endless Love (6 maart)


Een liefdesverhaal van een jongen en een meisje die door de ouders uit elkaar gehouden worden. Klinkt standaard? Alex Pettyfer (Magic Mike) speelt de hoofdrol. Moeten we zien.

Divergent (20 maart)


De langverwachte verfilming van de boeken van Veronica Roth. Hoofdrol in de film is weggelegd voor Shailene Woodley onder andere bekend als hoofdrolspeelster in 'The Secret Life of the American Teenager'.

The Book Thief (27 maart)


Het boek staat al heel lang in de New York Times Bestseller List, de film is in het buitenland al eventjes uit, maar in maart kunnen wij hem ook gaan zien. Waar de film over gaat? Een jong meisje (Liesel) wordt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin gestuurd. Ze leert lezen door Max, een Joodse jongen die ondergedoken zit bij haar pleegfamilie. De kracht van woorden is voor Max en Liesel om te ontsnappen aan de gruwelijke werkelijkheid.

April

Noah (17 april)


Russell Crowe speelt Noah, een man die de wereld moet beschermen wanneer deze vernietigd dreigt te worden door een overstroming. Ook in deze film: Emma Watson.

The Other Woman (24 april)


Een chickflick met onder andere Leslie Mann, (model) Kate Upton en Cameron Diaz.

The Amazing Spiderman (24 april)


Na twee jaar eindelijk het vervolg op de eerste 'Amazing Spiderman' film. Met in de hoofdrollen ons favoriete celebrity koppel, Andrew Garfield en Emma Stone.

Mei

Neighbors (8 mei)


Shirtless Zac Efron. Hebben we meer nodig? Seth Rogen en Dave Franco (het broertje van) spelen ook in de film.

Juni

The Fault in our Stars (5 juni)

Nog een New York Times Bestseller die verfilmd is. The Fault in our Stars is de verfilming van het boek van John Green. Tijdens het lezen van dit boek waren we alleen maar aan het lachen en huilen (vaak ook tegelijk), dat belooft wat voor de film met in de hoofdrol (alweer) Shailene Woodley (we hebben zo'n gevoel dat 2014 het jaar van Shailene Woodley gaat worden). In oktober werden er overigens ook een paar dagen in Amsterdam gefilmd, een deel van het verhaal speelt zich daar namelijk af. 

Oktober

Gone Girl (2 oktober)

In oktober komt er NOG een interessante boekverfilming de bioscoop. 'Gone Girl', naar het boek van Gillian Flynn met in de hoofdrol Ben Affleck en Rosamund Pike.

Films die op dit moment nog in productie zijn (en waarvan dus nog geen afbeeldingen, filmposters en trailers te vinden zijn)..

November

The Hunger Games: Mocking Jay Part I (19 november)

In november, een jaar na 'Catching Fire' kunnen we eindelijk gaan genieten van het derde deel in The Hunger Games serie. Gelukkig betekent dit niet het einde van de serie, het laatste deel is namelijk opgesplitst in twee delen.

December

Horrible Bosses 2 (4 december)

De eerste Horrible Bosses vonden we hilarisch en ook deze film belooft goed te worden. Jennifer Aniston is in ieder geval weer van de partij en Christoph Walz (Inglorious Bastards, Django Unchained) speelt dit keer ook een rol in de film. We zijn heel benieuwd.

Gooische Vrouwen (11 december)

Yes! De Gooische Vrouwen komen weer bij elkaar voor een nieuwe film. De serie was hilarisch, evenals de eerste film. We hebben hoge verwachtingen voor het vervolg. 

The Hobbit: There And Back Again (17 december)

Alweer het laatste deel in The Hobbit Trilogie. We hebben nog een jaar de tijd om deel één en twee te bekijken. Misschien zijn we zelfs wel in voor een Hobbit Marathon in de bioscoop (die er ongetwijfeld gaat komen).

Wat was jouw favoriete film van 2013? Naar welke film(s) kijk jij het meeste uit in 2014?

Bronnen: Pathe & IMDB