News

Katy Perry meest gevolgde celebrity op Twitter

Katy Perry takes over the world! Justin Bieber mag aan de kant gaan voor deze Queen of Pop, want Katy is officieel de meest gevolgde celebrity op Twitter. Het gaat heel goed met de zangeres. Ze heeft een relatie met John Mayer (horen we daar wedding bells?), trouwe fans én haar album PRISM is nummer 1 in de Billboard 200 lijst waarmee ze 'Bangerz' van Miley Cyrus verslaat.


Beeld: Reporters

Ooit was Lady GaGa de Queen of Twitter, maar die titel gaf ze in 2010 door aan Justin Bieber. Justin passeerde GaGa op de 33 miljoen volgers en Katy volgde met 39 miljoen volgers. Inmiddels heeft Katy nog meer fans en volgers erbij gekregen: op dit moment zijn dat er 46.508.000, terwijl Justin Bieber er ruim 46.493.000 heeft. Wow! 

Hoe Katy aan zoveel followers komt? Daar zit een strategie achter. Justin tweet de hele dag door en volgt 121.000 mensen, terwijl Katy het rustig aan doet met haar tweets en 'slechts' 126 mensen in haar timeline heeft staan. Katy zegt dat ze weet hoe ze de social media dragon moet temmen en dat doet ze door juist niet de hele dag actief te zijn op social media. En het hielp natuurlijk ook dat Niall Horan van One Direction de popdiva ten huwelijk vroeg via Twitter, waarna nog meer mensen op follow drukten. 

Als een ware social media ster zet Katy Twitter in om haar muziek te verkopen. Mede met behulp van social media is haar nieuwe album PRISM al meer dan 286.000 keer verkocht in een week tijd. Daarmee verslaat ze Miley Cyrus' album Bangerz in de Billboards 200 lijst, een Amerikaanse hitlijst. En natuurlijk bedankt Katy haar fans via… Twitter! 

Girlscene's Danique ontmoette Katy Perry in Berlijn en ze is ook in het echt heel leuk! We kunnen niet wachten tot ze gaat toeren en hopen dat ze dan een bezoekje aan Nederland brengt. 

Volg jij Katy Perry op Twitter? Wil je ook graag naar haar concert?

Bron: ohnotheydidn't, billboard