Health

Dag pepernoten & oliebollen; Hallo skinny jeans!

Ooooh wat was het weer een fijne maand; december. We begonnen met pepernoten, kruidnoten en marsepein (om heel eerlijk te zijn, daar begonnen we in september al mee), daarna kwamen de kerstkransjes, kerstdiners en kerststol en we eindigden met een ietwat grote hoeveelheid oliebollen en appelbeignets. En dan is het nu weer januari en zitten onze skinny jeans ineens wel heel erg strak. Geen ramp; met een paar kleine aanpassingen in je levensstijl gaat die broek aan het eind van de maand weer makkelijk dicht! 

Eten&Drinken
Al die oliebollen, kerskransjes en pepernoten zijn heel lekker, maar je figuur doen ze niet veel goeds. Het is tijd om weer even in balans te komen en dat betekent minder 'slechte' tussendoortjes en meer groenten en fruit..


Bron beeld: Weheartit

– Probeer deze maand de frisdrank te laten staan. Ga in plaats voor een glas cola voor een glas water met een schijfje citroen. Probeer in het weekend ook niet te veel alcohol te drinken. Alcohol heeft niet de meest positieve uitwerking op je figuur, er zitten niet alleen heel veel calorieën in, het verlaagt ook je stofwisseling en door de alcohol ga je ook nog eens meer eten. Een wijntje op zaterdagavond is – als je 18 jaar of ouder bent – geen probleem, maar probeer je alocholconsumptie binnen de perken te houden.


Bron beeld: Weheartit

– Ontbijt iedere dag goed. Je denkt misschien; als ik niet ontbijt kan ik de rest van de dag meer eten, maar dit is dus niet het geval. Het ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam op gang wordt gebracht, dus ook je stofwisseling. Daarnaast heb je de energie waar je ontbijtje 's ochtends voor zorgt ook gewoon hard nodig.



Bron beeld: Weheartit

– Wissel een koekje eens in voor een appel of een banaan. Neem in plaats van chips rauwkost met een gezonde dipsaus. Je hoeft niet streng op dieet te gaan, maar als je die skinny jeans weer dicht wil krijgen zul je toch echt af en toe de snacks in moeten wisselen voor gezondere varianten. Dit betekent echt niet dat je de hele maand geen snoepjes en koek mag eten, maar probeer dit niet dagelijks te doen.


Bron beeld: Weheartit

– Probeer niet te veel bezig zijn met eten / afvallen. Dit werkt alleen maar averechts en is super gevaarlijk! Als je jezelf heel erg veel gaat ontzeggen, krijg je er alleen maar meer trek in. Geef af en toe gewoon toe aan je craving, maar doe dit gewoon niet iedere dag.

Work-out!
Misschien ben je normaal wel heel sportief, maar de decembermaand was zo druk, het sporten schoot er een beetje bij in.. Tijd om weer actief te worden!

– Probeer wat vaker de fiets of de benen te nemen in plaats van het openbaar vervoer. Vergeet de lift, neem de trap! Deze kleine aanpassingen zorgen er al voor dat je een stuk meer beweging krijgt!

–  Niet zoveel tijd voor een work-out maar wel zin om snel een korte work-out te doen? Pia Mia maakt vijf minuten work-outs. Bekijk ze hier!

– Iets meer tijd, maar geen zin/tijd om naar de sportschool te gaan? Met de 'Anywhere Work-Out' kun je overal aan de slag! Bekijk hem hier!

– Hebben we je eindelijk overtuigd dat je moet beginnen met hardlopen? Klik hier om te lezen hoe je moet beginnen met hardlopen!

– Wil je het helemaal serieus aanpakken? Doe de 30-day shred met Jillian Michaels, als je je hier echt aan houdt (en ook een beetje op let met eten), ben je écht wel fit aan het eind van de maand.. maar eh.. je moet er wel de tijd voor hebben (maken). Bekijk de 30-day shred hier.

Heb jij jezelf laten gaan in december, krijg jij je skinny jeans nog dicht?