Lifestyle

Hoe combineer je alles in het leven? 8 tips!

We hebben eeuwige to-do lijstjes, willen de beste vriendin & dochter ever zijn en we willen ook nog eens presteren op werk of school. Druk, druk, druk en soms weten we niet waar we moeten beginnen. Zucht, houdt het dan ook nooit op? Als jij ook niet weet hoe je alles in het leven moet combineren, dan is dit artikel wat voor jou. Hier lees je een aantal tips om een stress-vrij leven te leiden. 


Bron

#1
Bedenk dat iedereen verwachtingen van jou heeft, maar dat alleen JIJ je eigen beslissingen neemt. Je moeder wil misschien dat je hoge cijfers haalt én het goed doet op je bijbaantje, en je beste vriendin wil dat je meerdere keren per met haar afspreekt. Dat oefent veel druk op je uit en daardoor raak je alleen maar gestrest. Het is onmogelijk om op alle vlakken in het leven uit te blinken. Je kunt niet iedereen tevreden stellen, maar je kunt wel jezelf gelukkig maken. Handel vanuit deze gedachte. 

#2
Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt. In het leven heb je ontelbaar veel keuzes, maar het is de kunst om prioriteiten te stellen. Wil je met je beste vriendin afspreken of wil je eigenlijk naar die familieverjaardag omdat je jouw tante al heel lang niet hebt gezien? En het is heus niet zo belangrijk om je Whatsapp-berichten altijd meteen te beantwoorden. Probeer niet te denken in 'moeten' maar in 'willen'. Wat wil jij?!

#3
Wees realistisch. Iedereen kent het teleurgestelde gevoel van een wéér-niet-afgekregen-to-do-lijstje wel. Bekijk je to-do list  van vandaag nog eens. Staan er echt belangrijke dingen op? Zou je al deze taakjes vandaag af kunnen krijgen. Bekijk wat écht gedaan moet worden, bewaar de rest voor later. Hiermee willen we geen uitstelgedrag bevorderen, maar het is goed om te kijken naar de echt belangrijke dingen en naar de dingen die eigenlijk wel op een later moment gedaan kunnen worden. 

#4
Slapen lijkt misschien tijdverspilling -in die tijd had je ook een hoofdstuk kunnen lezen en je oma kunnen bellen-, maar dat is het absoluut niet. Drukte resulteert vaak in te weinig slaap, waardoor je overdag ontzettend moe en snel geïrriteerd bent. Overdag ben je dus niet te genieten én je krijgt veel minder gedaan omdat je ogen telkens dicht vallen. Gun jezelf die kostbare slaapuurtjes, je zult zien dat het zal schelen! 


Bron

#5
Soms heb je het gevoel dat mensen van alles en nog wat van je willen. Je beste vriendin vraag of je haar kan helpen met de voorbereidingen van haar verjaardag, maar je vriendje wil graag samen met jou eten en je moeder wil dat je haar helpt met het avondeten. Zucht, wat moet je nu doen? Tja, die keuze is aan jou. Als je het eenmaal weet, wees dan niet bang om 'nee' te zeggen en je grenzen stellen. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk doen. Wel kun je verschillende dingen combineren, dat behandelen we in het volgende punt. 

#6
Een truc die je veel stress en tijd kan besparen: combineren. Kun je niet met een paar vriendinnen tegelijk afspreken? En is het niet leuk om je vriendje kennis te laten maken met jouw vriendinnen? Zo zie je meerdere mensen tegelijk en hoef je niet met ze allemaal apart af te spreken. Dit doe je natuurlijk niet elke keer, alone time is ook erg belangrijk in relaties en vriendschappen. Maar het is heus geen slecht idee om een keer een spelletjesavond te organiseren voor meerdere mensen. 

#7
Leef in het nu en geniet! Het heeft geen enkele zin om tijdens een date met je vriendje te denken aan alle dingen die je moet doen. De sleutel tot een stressvrij leven is om van alle momenten te genieten. 

#8
Tot slot: weet je écht nier meer waar je het allemaal vandaan moet halen? Wees dan niet bang om hulp te vragen. Schakel je ouders/BFF/vriendje/mentor is als je het allemaal niet meer weet. Zij kunnen je vast kalmeren en helpen met een plan maken. En misschien wil iemand je wel helpen met een taakje, of zelfs een taakje overnemen. 

Dus:
Jij neemt je eigen beslissingen
Stel prioriteiten
Wees realistisch
Slaap voldoende
Leer 'nee' zeggen
Stel grenzen
Combineer
Geniet van ieder moment
Vraag om hulp


Bron

Hoe combineer jij alles? Heb jij nog tips voor andere lezeressen?

Bedankt voor de tip, M. 

Laat je inspireren in Pinbook