News

Nelly.com gaat stoppen met bont

Hoera, goed nieuws voor dierenliefhebbers! Nelly.com gaat stoppen met de verkoop van bont. Eerder kon je de webshop afstruinen voor een winterjas, waarbij je ook jassen met bont van bijvoorbeeld konijnen kon vinden. Dit schoot veel dierenvrienden in het verkeerde keelgat. Maar binnenkort zijn items met bont verleden tijd! Nelly.com heeft namelijk aangekondigd dat ze gaat stoppen met het verkopen met bont. Lees snel verder voor alle details. 


Bron

Ben jij ook tegen bont? Dan ken je de organisatie Bont voor Dieren vast wel. Vorige week heeft Bont voor Dieren de Te Bontlijst gepubliceerd, een zwarte lijst met Nederlandse bedrijven die bont verkopen. Maar de organisatie is ook internationaal actief. Zo kregen ze veel klachten over het Zweedse online modewarenhuis Nelly.com. Daar moesten ze iets tegen doen!

En dat hebben ze ook gedaan. De webshop is erg populair (onlangs schreven wij nog dat we nét iets te vaak kijken op Nelly.com), maar veel mensen vonden het niet oké dat er ook items met bont te koop waren. Naar aanleiding van de vele klachten over het echte bont heeft Bont voor Dieren in samenwerking met haar Zweedse collega organisatie Djurens Rätt contact opgenomen met het bedrijf. Na een paar gesprekken met de directie en voorlichting over de bontindustrie heeft Nelly.com voor een bontvrij beleid gekozen.


Bron

Magnus Mânsson, CEO van Nelly.com: ''De beslissing is in lijn met ons beleid inzake milieu en sociale verantwoordelijkheid. Wij zullen ons nu focussen op imitatiebont, dat volgens ons een goed alternatief is.''

De kleding met bont die Nelly.com nog op voorraad heeft zal verkocht worden tot 1 november 2013. Vanaf die datum zal Nelly.com een volledig bontvrij beleid gaan voeren en een vermelding krijgen op de Bontvrijlijst. 


Bron

Wat vind jij van Nelly.com's beslissing? Vind jij het goed? Of vind je het een beetje overdreven? 

Must reads 👀