Lifestyle

Hoe vind je een studentenkamer? 8 tips!

Bij studeren komen niet alleen dingen als studieboeken kijken, maar veel studenten gaan ook op zoek naar een studentenkamer. Helaas is het vaak heel lastig om een kamer te vinden. In de ene stad is het kameraanbod groter dan in de andere en de prijzen verschillen ook nogal. Ben jij op zoek naar en kamer, maar weet je echt niet waar je moet beginnen? Of kan jij wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder. 


Bron

Het grote kamertekort in veel studentensteden maakt het moeilijk om een nieuw stekkie te vinden. Als student heb je meestal niet veel geld en door het grote tekort zijn de prijzen van een kamer vaak heel hoog. Helemaal niet eerlijk dus! De zoektocht kan lang duren, maar gelukkig is het wel mogelijk om je droomkamer in je (nieuwe) stad te vinden. Houd je oren en ogen open… en geef vooral de hoop niet op! Met de volgende tips hopen wij jou een beetje te kunnen helpen. 

#1 Websites
Er zijn talloze websites waarop studentenkamers worden aangeboden. Kamernet.nl is de bekendste, maar er zijn er nog veel meer. Veel websites vragen een (kleine) vergoeding, houd hier rekening mee. Wij zetten er nog een paar voor je op een rijtje:
Studentenkamers.nl (vraagt geen vergoeding) 
Rooming.nl
Kamertje.nl
Marktplaats.nl
Studentenwoningweb.nl

#2 Facebook(groep)/Twitter
Met een druk op de knop aan veel mensen laten weten dat je op zoek bent naar een kamer… Dat kan via social media! Plaats dus een bericht (het liefst een duidelijk, creatief bericht die mensen onthouden) op zo'n kanaal en wie weet levert het je wel wat op! Daarnaast kun je misschien wel wat vinden door regelmatig zoekwoorden in te typen op Twitter. Ook zijn er verschillende Facebookgroepen waarin kamers worden aangeboden. Zo heb je voor kamers in Amsterdam de groep 'Woningen in Amsterdam', en er zijn er vast nog veel meer! 


Bron

#3 Je eigen netwerk
Laat iedereen in je omgeving weten dat je kamerzoekende bent! Familie, vrienden kennissen…. iedereen. Als zij iets horen over een kamer te huur, dan zullen zij aan jou denken en het aan je doorgeven. 

#4 Tijdelijke kamer
Veel studenten die in het buitenland gaan studeren, verhuren hun kamer tijdelijk onder. Het lijkt nutteloos om tijdelijk in een kamer te zitten, maar als je eenmaal in je toekomstige stad woont, dan zul je zien dat het makkelijker is om vanuit daar een kamer te vinden. 

#5 Zelf huren
In je eentje kun je waarschijnlijk geen huis huren, maar als je een paar mensen zoekt waarmee je wil samenwonen, dan kun je op zoek gaan naar een 'echt' huis! Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen -misschien zelfs een paar vriendinnen- die ook een kamer zoeken, dus waarom niet de krachten bundelen? 

#6 Studentenvereniging
Verenigingen zijn niet alleen gezellig en een manier om veel vrienden te maken, je kan er ook een kamer aan overhouden. Veel vereniging hebben zelf studentenhuizen waarin je terecht kan, maar misschien weten je nieuwe vrienden ook wel wat voor je! 

#7 Briefjes ophangen
Hang je briefje of poster op bij een universiteit/hogeschool, supermarkt of bibliotheek. Ja, een ouderwets briefje zou je zomaar eens aan een kamer kunnen helpen! 

#8 Anti-kraak
In veel grote studentensteden staan oude gebouwen die leeg staan en die gekraakt zouden kunnen worden. Om dit te voorkomen, kunnen studenten deze gebouwen huren tegen een lage prijs. Nadelen zijn dat je soms heel kort van tevoren hoort dat je op zoek moet naar een nieuwe kamer en je hebt geen huurrechten. Toch zijn anti-kraakwoningen heel gewild door de lage prijzen en dus moeilijk te vinden. Toch zou dit een oplossing kunnen zijn en door onze grote vriend Google kun je anti-kraakwoningen vinden in jouw stad. 


Bron

Ben jij op zoek naar een studentenkamer? Of heb je er al een gevonden? Heb jij nog tips?