Lifestyle

Hoe open ben jij over je relatie?

Ben jij eigenlijk open over je relatie? Misschien heb je er nog nooit heel bewust bij stil gestaan of over nagedacht, maar wat vertel jij over je relatie aan wie? Vertel je jouw vriendinnen/moeder/zusje/broertje over jullie ruzies, gewoontes, intimiteiten en problemen, of ben je juist een gesloten boek? Het is moeilijk in te schatten of je hart helemaal uitstorten bij je beste vriendin of iemand anders wel zo'n goed idee is. Wat kun je wel vertellen, en wat (beter) niet?

Soms barst de bom tussen jullie twee. Jij bent boos op hem, hij op jou, jullie schreeuwen tegen elkaar, maken ruzie en misschien komen er nog wel wat tranen bij kijken ook. Drama! Boos en verdrietig stort je je hart uit bij je beste vriendin of je moeder, die natuurlijk erg meelevend zijn en aan jouw kant staan. De volgende dag ben je wat bedaard en maken jij en je vriendje het weer goed met knuffels, kusjes en misschien wel een potje goedmaakseks. Je bent weer helemaal in love! Maar je vriendin of je moeder weten dit nog niet, en zijn de volgende keer nog steeds woedend op hem. Wanneer je vertelt dat het weer goed is tussen jullie weten ze ineens niet zo goed wat ze moeten zeggen of zegt ze juist dat hij je niet waard is…


Bron: josefineandersson

Herkenbaar? Misschien herken je het volgende verhaal ook wel..

Sophie: "Toen ik net iets had met Job hadden we redelijk veel discussies en kleine ruzietjes. Ik vertelde hier mijn moeder eigenlijk altijd alles over, en begreep mijn kant van het verhaal helemaal. Net als ik snapte ze soms echt niet hoe Job sommige dingen kon zeggen tegen mij! Uiteindelijk wilde ik Job graag kennis laten maken met mijn ouders. Mijn moeder wist natuurlijk van al onze ruzietjes en vond het erg moeilijk om altijd leuk en aardig tegen hem te doen. Had ik haar maar nooit zoveel verteld!".

Of denk er eens aan dat je in een jolige bui íets te veel details vertelt over jullie seksleven. Dat kan op dat moment leuk overkomen of gepast lijken, maar denk eens aan wat je vriendin denkt als ze jouw vriend de volgende keer ontmoet?

Uit de verschillende voorbeelden en verhalen blijkt wel dat het een lastige kwestie blijft of je iemand juist wel of niet in moet lichten over je relatieproblemen. Er zijn natuurlijk geen regels voor en iedere situatie (en persoon) is anders. Wel zijn er een paar dingen waarover je misschien eens kunt nadenken voordat je besluit al je relatieperikelen op tafel te gooien.


Bron: v33ra

In het begin mensen toelaten = oké
Wanneer je elkaar nog niet zo goed kent kan het heel erg fijn zijn anderen in vertrouwen te nemen. Je hebt misschien wat kleine ruzietjes, discussies of twijfels die je nog niet zo openlijk met hem durft te bespreken: je bent elkaar immers nog aan het aftasten. Of jullie hebben zo'n chemie (tussen de lakens) dat je dit móet delen. Het kan dan fijn zijn het hierover te hebben met een goede vriendin, zus of moeder. Zij kunnen je helpen relativeren, dingen in perspectief plaatsten of beter laten begrijpen, of juist blij voor je zijn. Ook als het dus niet om ruzies gaat is aan anderen over je relatie vertellen oké; liefde maakt immers blind dus misschien zie je wat dingen over het hoofd! Bedenk natuurlijk wel even hoeveel details je écht kwijt wil. 

Who to tell?
Misschien is dit voor jou persoonlijk geen kwestie, maar het kan zijn dat je op een bepaald moment twijfelt om één van de twee in vertrouwen te nemen. Als wij zouden mogen kiezen, gaan we voor de BFF. Je moeder wil jou natuurlijk ten alle tijden beschermen en zou niet willen dat jouw vriendje je kwetst. Daarom kiezen wij voor de best friend, die van jouw generatie is en die je een objectieve blik kan geven op de situatie. Zij kan goede raad geven en troost bieden.

Pas op met broertjes en zusjes die tijdens een gezellig etentje of juist een ruzie 'per ongeluk' iets vertellen aan je ouders over de problemen van jou en je vriendje, maar dat kun je zelf natuurlijk het best inschatten. Denk eerst even aan de pro's en con's in ieder geval…

Bron: Facebook

Don't tell?
Of helemaal niets vertellen de beste optie is, kunnen wij niet zeggen. Iedereen heeft natuurlijk iemand nodig bij wie je je hart kunt uitstorten als dat nodig is, of bij wie je juist gewoon over de ins en outs van je relatie kunt praten. Gesprekken over relatie(problemen) kunnen opluchten of verhelderend werken. Misschien zat jij zelf wel helemaal fout, in plaats van hij! Praten met een goede vriendin die dat tegen je kan zeggen kan dus heel fijn zijn. Het advies luidt dus: vertel niet tegen iedereen alles over problemen en perikelen binnen je relatie, maar neem de juiste personen in vertrouwen bij wie je je op je gemak voelt. En als het écht uitgaat met je vriendje, definitief? Stort je hart uit! Volledig, en laat je lekker gaan! 

Bronnen: Trendstyle, Viva.

Ben jij open over je relatie of juist helemaal niet?

Pin je inspiratie op Pinbook