Food

Test: Duurzaam ijs

Het is warm buiten, de vogels zingen elkaar toe en jij zoekt verkoeling. Wat te doen? IJs eten natuurlijk! En het liefste (h)eerlijk ijs. Het jongerenconsumentenpanel van MyStyle ondergaat deze o-zo-vervelende test en komt tot 3 top ijsjes: Professor Grunschnabel, Erbens Natuurijs en Ben & Jerry’s Peace of Strawberry Cheesecake. Of je nu een chocolade, vanille, aardbei of citroen-fan bent, met al deze ijsjes zit je gegarandeerd GOED! 

Professor Grunschnabel
Professor wie?! Professor Grunschnabel ijs heeft misschien een beetje een rare naam, maar is des te lekkerder. Helemaal raar als je bedenkt dat het ijs vrij is van lactose, soja, gluten en toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Wat houd je dan over? Simpel, het meest gezonde, lekkerste en exotische ijs dat er bestaat. Een bak Grunschnabel ijs in de winkel kost € 5,99. 

Erbens Natuurijs
Yoghurtijs is een heerlijke zomerse afwisseling van roomijs. Het is lekker fris en het gaat goed samen met fruit. Oud-schaatser Erben Wennemars hielp vroeger zijn vader met melken, en dit gecombineerd met zijn passie voor (schaats)ijs heeft geresulteerd in het no nonsense Erbens natuurijs. In de smaken bosbes, vanille, aardbei en citroen kan iedereen genieten van zijn biologische zomerijs. Prijs: € 5,58 per liter.

Ben & Jerry’s Peace of Strawberry Cheesecake
Ben & Jerry’s is misschien wel het beste dat de V.S. ons gebracht heeft. Niet alleen zijn de verpakkingen mooi en grappig, ook de smaken hebben super funny namen. 'Peace of strawberry cheesecake' is ideaal als je niet kunt kiezen tussen ijs en taart. Met de heerlijke smaak van aardbeienkwarktaart is het halve literemmertje binnen no time op! Niet alleen is het fairtrade, maar ook steun je hiermee WarChild. (H)eerlijk! Prijs: € 4,99 per 500 ml.

Bedankt José voor deze review!

Ben jij ook benieuwd naar dit 'duurzame' ijs, en welke is jouw favoriet?