Beauty

CC cream: hype of wondermiddel?

CC cream? We hadden toch al een BB cream? Tja, het lijkt wel of merken steeds een nieuw 'wondermiddel' verzinnen. Hier lees je wat CC cream precies is en of je straks meteen naar de winkel moet om dit product te halen.  

Een paar maanden geleden was BB cream een echte trend en ineens had elk merk er een. De BB cream is dunner en lichter dan een foundation, maar dekt meer dan een getinte dagcrème. Maar nu lijkt CC cream de nieuwe trend te zijn geworden. Onze grote vraag is: hebben we CC cream nu echt nodig of is het een gehyped product?

Wat is CC cream?
CC staat voor Colour Correcting en de crème moet je huid 'corrigeren' en er daardoor bijvoorbeeld gezonder, minder rood of minder dof uitzien. Daarnaast moet het je huid egaler maken en hydrateren. Er zit altijd een SPF factor in waardoor het ook beschermt. 

Wat is het verschil tussen een BB cream en een CC cream?
Het is lastig om een eenduidige beschrijving van een CC cream te geven. Dit komt omdat de CC creams per merk erg van elkaar verschillen. Over het algemeen is CC cream een BB cream met een extra functie; het corrigeren van de huidtint. Ook is CC cream iets dunner en het ligt dus 'lichter' op de huid dan een BB cream. 

De verwachting is dat er veel meer CC creams op de markt zullen komen. Nu hebben L’Oréal Paris en Clinique al een CC cream. Die van L’Oréal Paris hebben we al getest, kijk hier. Tijd om de CC cream van Clinique te testen!


De creme is veel dikker dan wij hadden verwacht! Wij verwachtten dat de CC cream makkelijk zou uitsmeren, maar dat bleek niet het geval. De CC cream is even dik als een BB cream. 


Het resultaat mag er zijn! Op de linkerhand zie je dat de huid duidelijk egaler is dan de rechterhand. 


Ook op het gezicht is het verschil goed te zien. Danique's huid met CC cream is egaler en een stuk minder rood. Clinique's CC cream dekt erg goed.


Danique's sproeten zijn bijna niet meer te zien door de CC cream! 

Ons eindoordeel ♥ (7/10)
Wat ons betreft hoef je niet meteen naar de winkel te rennen om een CC cream aan te schaffen. Wel heeft de CC cream meer verzorgende ingrediënten dan een BB cream en dat is het grote voordeel van de CC cream. De crème zelf en het resultaat op de huid is niet verschillend van een BB cream. Kortom: geen wondermiddel, maar ook zeker geen hype. 

Wat vind jij van CC cream? Wil je het weleens proberen? Of vind je het onzin?