Pauline van Uit Pauline's Keuken heeft weer een fijn recept voor ons gemaakt. Gesmolten mozzarella, omhuld in een krokant jasje. Echt een lekker hapje voor de zondag. Eigenlijk is het een soort mini kaas bitterbal. Lees het recept hier!
Het is heel simpel om te maken, je moet het alleen even in de gaten houden. Doordat de mozzarellaballetjes zo klein zijn, zijn ze heel snel klaar. Ik denk dat de gefrituurde mozzarella sticks beter te bakken zijn, omdat die wat groter zijn. Lekker is het in ieder geval wel. Ik at het als hapje bij de borrel, maar je kan de chewy kaas balletjes ook door een salade doen!
Ingrediënten:
♥ Mozzarella balletjes
♥ Eiwit
♥ Bloem
♥ Broodkruim
♥ Zonnebloem olie
Zo maak je het
Verwarm de olie in een pannetje tot max. 180 graden. Je kunt dit checken met een kookthermometer. Heb je die niet, gooi dan een klein stukje brood in het vet. Wordt het meteen bruin, dan is je vet heet genoeg. Laat het in ieder geval niet te heet worden, je balletjes zullen dan meteen verbranden.
Zet 3 bakjes klaar 1 met bloem, 1 met eiwit en 1 met het paneermeel. Deze methode van paneren wordt ook wel a l'anglaise genoemd. Haal de bolletjes door de bloem en klop het overtollige bloem er af. Haal ze vervolgens door het eiwit, en dompel ze ten slotte in het broodkruim.
Bak de balletjes in 2 – 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze warm. Het is ook lekker om er een tomatensausje bij te serveren.
Over mij
Ik ben Pauline, ik woon in Haarlem en ik denk in eten. Toen ik klein was bakte ik al koekjes met mijn oma. Op mijn blog Uit Pauline's Keuken kan je al mijn keukengeheimen lezen.
Gaan jullie dit recept een keer proberen?