Lifestyle

Girls issues: Ruzie in mijn familie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag proberen we een meisje te helpen, die heel erg zit met de ruzie die er in haar familie is ontstaan. Ze zou dit graag op willen lossen, maar weet absoluut niet waar ze moet beginnen.


Bron beeld: ABC Family

Heei Girlscene!

ik heb dus een vraag.. Ik ben de jongste uit een gezin van vijf kinderen. Mijn twee broers hadden lang geleden ruzie. Inmiddels heeft de hele familie ruzie met de ene broer en zien we hem nooit meer. Ik ben twee keer tante, maar ik zie mijn nichtje en neefje vrijwel nooit en als we er wel een keer zijn, worden we 'genegeerd' door mijn schoonzus. Ik wil dit heel graag oplossen, maar daar heb ik hulp bij nodig, want ik zou niet weten hoe ik het moet aanpakken. Hebben jullie misschien tips? Echt alle kleine beetjes helpen!

Liefs, I.


Bron beeld: Instagram

Lieve I,

Wat rot dat er al zo'n lange tijd ruzie is in jouw familie! Familie zou juist onvoorwaardelijk van elkaar moeten houden en de familiebanden zouden wel bestand moeten zijn tegen een ruzie.

Wij weten natuurlijk niet waar de ruzie precies mee begonnen is. Maar we zijn ervan overtuigd dat als beide kampen het probleem op willen lossen, dat ook moet lukken. Maar dan moeten beide partijen er ook wel voor willen werken. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Hmm… Wij zijn helaas geen familie-therapeuten, maar we kunnen je wel wat tips geven.

Mama & Papa
Allebei je broers zijn kinderen van je ouders. De meeste ouders willen altijd een goede band met hun kinderen. De eerste mensen die jij aan jouw vredesstichtende-zijde gaat proberen te krijgen zijn dan ook je ouders. Vertel je ouders precies wat je ons verteld hebt. Dat je het zo vervelend vindt dat er ruzie is in je familie, dat je zo graag een goede band met je neefje en nichtje zou hebben. Dat je het probleem zo graag zou willen oplossen, maar dat je het in je eentje nooit voor elkaar gaat krijgen.

Nogmaals, we weten niet wat jouw broer gedaan heeft waarom iedereen nu ruzie met hem heeft, maar het moet toch op te lossen zijn?


Bron beeld: Weheartit

Brief I
Stap twee? Een brief schrijven aan de broer waar iedereen ruzie mee heeft. Vertel ook je broer precies wat je ons verteld hebt. Vertel hem dat je hem mist en dat je zo graag zou willen dat jullie allemaal weer leuk met elkaar om kunnen gaan. Wij kunnen ons niet voorstellen dat jouw broer een brief van zijn kleine zusje zomaar weg zal gooien. 

Brief II
Natuurlijk gaat er ook een brief naar je andere broer. Ook hem vertel je dat je de situatie zo rot vindt. En dat je ervan baalt dat je je andere broer nooit ziet. Omdat de ruzie bij de broers begonnen is, is het het snelst opgelost als de broers het goedmaken. Wij denken dat de eerste stap gezet zou moeten worden door broer II. Omdat broer II op dit moment wel een goede relatie heeft met de rest van de familie is het voor hem een iets kleinere stap. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat broer I zich op dit moment een beetje buitengesloten voelt, omdat iedereen met hém ruzie heeft. Als je het voor elkaar zou kunnen krijgen dat broer II zijn excuses aan broer I aanbiedt, zou dat een hele mooie stap zijn.

Neutraal terrein
Willen en kunnen je broers het samen niet eens kunnen worden en blijven ook je ouders bij hun standpunt en willen je niet helpen de ruzie op te lossen? Misschien is het dan tijd om met iemand te praten die wat verder van de situatie afstaat. Is er geen oma of opa die hulp kan bieden? Ook een familietherapeut zou goed kunnen helpen, maar daarvoor moet je de familie wel eerst bij de therapeut weten te krijgen.

En als dat allemaal niet helpt, is er altijd nog het TV programma 'Het Familiediner'. Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat jij jouw familieruzie liever niet met de rest van Nederland wil delen.

Heel veel succes! We hopen dat je wat aan onze tips hebt!

Liefs,
Girlscene