Lifestyle

DIY voor Vaderdag

Mijn vader schrijft elk jaar dezelfde dingen op zijn lijstje: ‘iTunes kaart – hardloopsokken – drop’. Lekker makkelijk voor hem, maar een verschrikking voor mij. Want hoe kun je nou met een paar sokken laten zien dat je om iemand geeft? Daarom ga ik -Linda van MyStyle– vandaag op zoek naar een aantal originele DIY Vaderdag cadeaus.

Voor een leuk cadeau is het trouwens helemaal niet nodig om nieuwe spullen aan te schaffen. De cadeaus uit dit artikel kun je zelf maken, zonder dat je naar de stad hoeft te gaan. Wel zo makkelijk!

Scrabble schilderij
Zin om lekker creatief bezig te zijn? Dan is het een idee om voor Vaderdag iets te schilderen. Op internet kwam ik dit leuke scrabble schilderij tegen. Echt iets voor mijn vader, die nog deel is van de bordspelletjesgeneratie. Lekker nostalgisch!

vaderdag

Om zelf zo’n schilderij te maken, heb je een fotolijst, papier, verf, Scrabble stenen (die liggen vast nog wel in een oude spelletjeskast op zolder) en lijm nodig. Maak er een persoonlijk schilderij van, dat past bij de hobby’s en interesses van je vader. Je kunt de Scrabble stenen gebruiken om de schildering te verwoorden of een lieve boodschap voor je vader toe te voegen. Ook een leuk idee: hang het schilderij ingepakt en wel aan de muur. Dat is nog eens een verrassing, om je cadeau letterlijk tegen het lijf te lopen!

Picknick
Het is alweer juni en dat betekent mooie dagen met veel zon. Kies daarom eens niet voor ontbijt (en cadeautjes) op bed, maar een ontbijtje in de tuin. Stal de tuintafel (of een picknickkleed) uit met brood, beleg en drinken. Denk er ook aan om het ontbijt extra feestelijk te maken. Dat doe jij bijvoorbeeld door een lekker glaasje wijn aan je vader te serveren.

vaderdag

Of print deze fleurige vlaggetjes uit. Lijm ze aan een satéprikker en klaar is Kees! Wil je de picknick nog persoonlijker maken, dan kun je tijdens het eten je vaders lievelingsmuziek opzetten.  

vaderdag

Stripverhaal
Leest jouw vader ook nog steeds de Donald Duck? Dan is het misschien leuk om een boekje samen te stellen met fotostrips. Kies bijvoorbeeld foto’s uit van jullie laatste vakantie, kerstavond of de verbouwing van het huis. Op de website www.befunky.com kun je makkelijk foto’s bewerken tot stripplaatjes. Voeg daarna zelf tekstballonnetjes toe waarin je grappige uitspraken van je vader of andere gezinsleden zet. Gooi die Donald Duck maar in de prullenmand, want dit stripboek is veel toffer!

Door: Linda

Wat zijn jouw cadeau-ideeën? Weet je al wat je je vader gaat geven?