Direct naar content
Eten

Uit Pauline’s Keuken: Worteltaart

Redactie
Redactie Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: Uit Pauline’s Keuken: Worteltaart

Pauline van Uit Pauline's Keuken maakte voor ons Carrot Cake, één van de meest geliefde taarten op dit moment. En wij snappen wel waarom. De taart is gevuld met gezonde wortelen, maar hier smaakt het niet naar, de smaakt lijkt meer op kruidcake. De cream cheese frosting die er op zit is echt onmisbaar, dit maakt de taart helemaal af.

Pauline laat je hier zien hoe je de lekkerste worteltaart ooit maakt! Hij is lekker luchtig doordat er olie gebruikt wordt in plaats van boter! Heb jij wel eens worteltaart gegeten?

worteltaart

Ingrediënten voor 12 p. (23cm):
3 dl zonnebloemolie

6 eieren

400 gr wortel geraspt

300 gr lichtbruine basterdsuiker

350 gr zelfrijzend bakmeel

3 tl bakpoeder

Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel

2 tl speculaaskruiden
100 gram walnoten + extra voor garnering

50 gram rozijnen

Voor de frosting:
200 gram roomkaas

50 gr zachte boter

Sap van een 1/2 citroen

60 gram poedersuiker

Zo maak je het
:
Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

worteltaart
worteltaart

Bak de taart in 30 – 35 minuten af op 170 graden.
De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

worteltaart

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen.
Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af. 
Evt. kan je de taart nog met wat noten garneren.

worteltaart

Over mij: 
Ik ben Pauline, ik woon in Haarlem en ik denk in eten. Toen ik klein was bakte ik al koekjes met mijn oma. Op mijn blog Uit Pauline's Keuken kun je de lekkerste recepten, reviews, hotspots en al mijn keukengeheimen lezen.

Ga jij deze carrot cake maken?