Food

Voor de allerliefste moeder ter wereld

Wat geef jij je moeder voor Moederdag? Chocola natuurlijk! Liefde gaat immers door de maag, en álle vrouwen houden van chocola, toch? En nog beter is om chocola te geven dat gezond is (ja, dat kan!) en goed voor de rest van de wereld. Hieronder vergelijken we – Berber, Renée, Jessica, Elvira en Vera van MyStyle 5 verschillende soorten chocola, waar je je moeder of jezelf mee kunt verwennen. Wat is jouw favoriete smaak?

Tony’s Chocolonely:

€ 2,63 voor 180 gram
Website


Tony’s Chocolonely

Berber: “Nou ik moet zelf zeggen dat ik het heerlijk vind! Het is lekkere chocolade van goede kwaliteit en je stopt het met veel plezier in je mond omdat je weet dat het goed geproduceerd is. Daarnaast is de boodschap ook heel mooi en simpel: eerlijkere handel met de cacaoboeren. 

De repen zijn niet in mooie rechte, gelijke stukken verdeeld maar juist in allemaal mooie ongelijke, hoekige stukken. Want waarom zou de chocola wel eerlijk verdeeld worden als dat met het werk niet zo is?” De rest van de review is hier te lezen.

Lovechock:

€ 2,99 voor 40 gram
Website


Lovechock

Renée: “Lovechock chocolade is niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens gezonder dan andere varianten. Lovechock maakt gebruik van "rauwe" chocolade. De lovechock chocolade behoort zelfs tot de Superfoods. Dit zijn gewassen die veel meer dan gemiddeld vol zitten met vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, proteïnen etc.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik liever iets hartigs pak dan een stukje chocolade. Ook zou ik eerder gaan voor melkchocolade dan voor puur. Toch vond ik deze repen erg lekker en zeker lekkerder en een stuk verrassender dan de chocolade die ik gewend ben. Het leuke aan lovechock is dat er voor elk wat wils is en dat de chocolade ook echt veel gezonder is dan gewone chocolade. Vooral als je van pure chocolade houdt dan kan ik lovechock zeker aanraden, maar in veel repen zit iets zoets zodat ze bij meer mensen in de smaak vallen. Mijn interesse in superfoods is de laatste tijd erg gegroeid en door lovechock is dit alleen maar groter geworden.” Lees hier de rest van de review.

Gorilla Bar:

€ 2,95 per 80 gram
Website


Gorilla Bar

Jessica: “De Gorilla Bar is gemaakt met Virunga cacao uit Congo, Afrika. Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst.

Maar smaakt hun chocolade ook lekker? Hieronder wat reacties van ons testpanel:
• “Het is een ervaring, die chocola”.
• “Ik krijg hier wel een Tarzan gevoel van!”.
• “Deze chocola is niet voor mietjes”.
• “Het is chocola die je niet in 1 keer weg eet”.
• “Ik heb wel het idee dat ik een paar kopjes koffie op heb, ja.


Gorilla Bar – Melk 37%

Het is dus een chocolade die niet voor iedereen is weggelegd, je moet een beetje aan de smaak wennen. Het is niet zo zeer bitter, maar wel vrij puur – ook de Melk varianten. Maar, het is zeker een traktatie en eens wat anders dan anders”. Lees hier de rest van de review.

Chocstar:

Vanaf € 14 (inclusief verzendkosten)
Website


Chocstar

Vera: “Op de website van Chocstar maak je stap voor stap je persoonlijke chocoladereep van fairtrade chocolade met de lekkerste ingrediënten! Weet je zelf nu niet welke ingrediënten bij elkaar passen? No worries, Chocstar heeft een aantal leuke thema's met kant-en-klare repen. Allereerst kies je welke chocolade je wilt gebruiken. Je hebt de keus uit drie verschillende soorten, namelijk melk, puur en witte chocolade. Alle drie helemaal fairtrade!


Chocstar – witte chocolade

Ik heb na veel getwijfel gekozen voor de witte chocolade met de ingrediënten groene thee, een hartjes winegum, gouden parels, stukjes donkere chocolade en een marsepeinen roosje. Ik heb echt gesmuld van deze chocoladereep en als ik mezelf of iemand anders een keer wil verwennen, ga ik er zeker weer één bestellen!” Lees de volledige review hier.

Solidaridad:

Een reep gratis bij een donatie van € 15
Website


Solidaridad

Elvira: “De smaak van de reep is wat anders dan een normale reep melkchocolade. In deze reep zit namelijk minimaal een percentage van 35% cacao, terwijl normaal in een melkchocolade reep een percentage zit van minimaal 25%. Deze reep heeft daardoor een iets rijkere en bittere smaak. Je zou kunnen zeggen dat hij nog de zoetheid heeft van een melkchocolade en dat je er net zo snel voldaan van bent als bij een pure chocoladereep.

Let op! Als jij echt alleen houdt van witte en melkchocolade, vind je deze reep waarschijnlijk wat minder.

Ik vind het persoonlijk wel fijn dat deze reep mij de voldoening geeft van een pure chocoladereep! Ik doe namelijk altijd langer met een reep pure chocola; melk is bij mij in 3 happen op… Met deze 2 repen doe ik nu al drie weken, wat perfect past bij mijn voornemen om wat minder chocola te verorberen! (Is ook nog eens goed voor je lijn).” Lees de volledige review hier.

Welke reep lijkt jou het lekkerst?

 Door Jessica