Food

Laura’s Bakery: Oranje mini tompoucen!

Tompoucen zijn een typisch Hollands gebakje waar ik verzot op ben. Ik kan geen genoeg krijgen van deze lekkere taartjes. Ze eten wat lastig weg, maar dat neem ik gewoon voor lief. Zelf maakte ik een mini versie die je wat gemakkelijker opeet. Je kunt het glazuur zelf een leuke kleur geven. Roze zoals de meeste tompoucen of oranje voor bijvoorbeeld Koninginnedag of een EK/WK. Met de laatste Koninginnedag (volgend jaar Koningsdag!) in zicht zijn deze heerlijke oranje tompoucen een eenvoudige lekkernij om te maken. 

Wat hebben we nodig voor 10 mini tompoucen:
 5 plakjes bladerdeeg
 Half zakje Dr. Oetker banketbakkersroom
  Slagroom, evenredig aan hoeveelheid banketbakkersroom
  200 gram fondantglazuur
  2 eetlepels water
  kleurstof (oranje)
 spuitzak + spuitmondje (Wilton 6B)

Wat moeten we doen?
Snij de plakjes in vier delen, prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat ze niet te bol worden in de oven. Vervolgens schuif je de plaat in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen van het pakje bladerdeeg. Terwijl je bladerdeeg in de oven staat en aan het afkoelen is kun je je Zwitserse room en de fondant glazuur voorbereiden. Voor de Zwitserse room neem je de helft van de poeder uit het zakje en vult dit aan met water of melk. Voor het zakje van Dr. Oetker betekent dit dat je 200 ml water/melk toevoegt. Meng hier slagroom doorheen, zorg dat je een 1:1 verhouding hebt.

Het fondantglazuur smaakt precies zo als het roze glazuur op gekochte tompoucen! Doe in een schaaltje 200 gram glazuur en voeg hier 2 eetlepels water aan toe. Roer dit goed met elkaar en voeg er eventueel een kleurtje aan toe. Als al je plakjes bladerdeeg goed afgekoeld zijn doop je de helft (10 stuks dus) in het fondantglazuur. Leg deze op een bakplaat met bakpapier om iets te laten uitharden. Als het iets is uitgehard kun je eventueel nog een tweede laag maken door ze opnieuw in het glazuur te dippen. Kun je geen fondant glazuur vinden? Maak dan een glazuur van poedersuiker en water.

Terwijl je het glazuur goed laat uitharden (wat wel even duurt) vul je de spuitzak vast met de room. Op de plakjes bladerdeeg die niet in het glazuur zijn gedoopt spuit je toeven Zwitserse room.

Druk nu op de toeven de met fondantglazuur bedekte bladerdeeg stukjes en je tompoucen zijn klaar. Dat is nog eens makkelijk gemaakt nietwaar?

Ga jij deze lekkere tompoucen maken?

Door Laura's Bakery