Real life

Girls issues: verliefd op mijn huisgenoot

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat verliefd is geworden op één van haar huisgenoten. Eigenlijk was ze altijd tegen relaties binnen het huis, maar ze weet ook niet wat ze met haar gevoelens aan moet.

Bron

“Beste Girlscene,

Al vele jaren lees ik Girlscene! Alleen nu zit ik zelf met een ‘probleem’ waar ik graag iets over had gelezen op jullie site. Misschien dat ik niet goed zoek, maar ik kan er niets over vinden.

Zoals je al kan lezen in het onderwerp gaat het over het verliefd worden/gevoelens krijgen voor je huisgenoot. Ik woon met 5 andere studenten in een gemengd studentenhuis. Gedurende de 6 maanden dat ik weg was voor stage is er een nieuwe mannelijke huisgenoot bij ons in komen wonen.

Zelf kwam ik in februari terug van stage en ik voelde meteen de spanning. Nu wonen we al 1.5 maand samen en is er het één en ander gebeurd. Zelf heb ik altijd gezegd; nee geen huisrelaties, geen gedoe tussen huisgenoten etc.

Echter overkomt het me nu zelf en weet ik niet wat ik hier mee moet.

Mochten jullie hier niets over willen gaan schrijven dan zou ik een persoonlijke reactie op prijs stellen. Ik weet het namelijk allemaal echt even niet meer. Met mijn huisgenoten en vrienden binnen mijn studenten stad kan ik er namelijk niet over praten. Alvast bedankt!

Groetjes, J.”

\
Bron

Beste J.

Wat een lastig probleem! Gevoelens kun je niet zomaar wegstoppen, zeker niet als je degene waar je de gevoelens voor koestert iedere dag tegen komt omdat jullie samen wonen en leven.

Vechten
We zouden eigenlijk willen voorstellen om er eerst nog eventjes tegen te vechten. Probeer je op iets anders te richten, naar andere jongens te kijken, je druk te maken met vriendinnen. Kijk het een paar weken aan, zijn de gevoelens al minder? Mooi. Grote kans dat ze over een paar maanden helemaal verdwenen zijn. Worden de gevoelens alleen maar sterker? Geef het dan een kans.

Praten
Maar zoals je al schreef, er is de afgelopen anderhalve maand al wat gebeurd. We begrijpen dat het nu NOG moeilijker is om hem en jouw gevoelens te negeren.

Wat dan? Heb je er met hem al eens over gesproken? Hoe denkt hij over jou en relaties binnen het huis? We begrijpen dat het lastig is om het onderwerp aan te snijden, maar je bent op zoek naar een oplossing toch? Dan is praten, open- en eerlijkheid het aller belangrijkste.


Bron

Rustig aan
Wil hij net als jij graag een relatie? Doe dan in ieder geval rustig aan. Laat je hart niet zomaar gaan, blijf erbij met je hoofd. Je kent elkaar pas net en je moet waarschijnlijk nog wat langer met elkaar samenwonen. Spreek met elkaar af dat jullie heel relaxt met deze situatie omgaan. Misschien merk je na een paar weken al dat jullie toch niet voor elkaar bestemd zijn, dan moet je nog uit de relatie kunnen stappen zonder dat één van jullie hoeft te verhuizen.

Onthoud goed, mocht het uitgaan, dan kan het zomaar zijn dat één van jullie met een nieuw vriendje/vriendinnetje thuis aankomen zetten. Wees daar op voorbereid. Als dat het geval is, moeten jullie daar volwassen mee omgaan. Denk je dat je dat niet kunt? Dan is het misschien niet zo verstandig om überhaupt aan de relatie te beginnen. De spanning die er na jullie relatie in huis zou kunnen heersen is niet alleen vervelend voor hem en voor jou, je huisgenoten zullen het je ook niet in dank afnemen.

Waarom nu al denken over het stuk lopen van de relatie? De kans is nu eenmaal aanwezig dat de relatie toch niet slaagt. Jullie zijn allebei nog jong en studeren nog. Hoeveel relaties stranden er niet in de eerste maanden?

Huisgenoten
Goed, jullie hebben besloten voor een relatie te gaan, maar je huisgenoten weten nog van niks en je bent best wel zenuwachtig het hen te vertellen. Was jij niet altijd degene die verkondigde dat relaties binnen het huis absoluut not done waren?

Hoe moeilijk het ook is om te vertellen, het is beter om het wel te doen, voordat ze er op een andere manier achterkomen en er nare roddels over jullie verspreid gaan worden. Met wie ben je het meeste close in huis (behalve je lovahhh)? Praat er over met diegene, misschien kan hij of zij advies geven over hoe je het de rest moet gaan brengen.

Heel veel succes! Volg je hart, maar blijf je hoofd gebruiken!

Liefs,
Girlscene

 

Heb jij ook een prangende vraag voor de redactie van Girlscene? Stuur een mail naar info@girlscene.nl o.v.v. ‘Girls issues’ en wie weet wordt jouw vraag binnenkort behandeld.

Must reads 👀