Travel

Photodiary: Emma’s tripje naar Antwerpen!

Een weekendje Antwerpen betekent veel wafels eten, struinen door de historische straten, veel te veel geld uitgeven tijdens het winkelen en genieten van de Antwerpse mode. Deze Belgische stad is al jaren een van de topbestemmingen voor een stedentrip. Niet zo gek, want je raakt er niet uitgekeken! Girlscene's Emma was afgelopen weekend voor jullie in Antwerpen. Benieuwd wat ze daar allemaal heeft gedaan? Lees dan snel verder. 

'Oke, ik zie je morgenochtend om 9 uur op Amsterdam Centraal!' zo hing ik op met Chantal van TravelBird. Dolblij was ik toen ik hoorde dat ik naar Antwerpen mocht. Ik was er al een aantal keer geweest omdat het zo dichtbij (en goed voor de portemonnee!) is en je er geweldig kunt shoppen. Maar na die paar keer in Antwerpen had ik nog niet alles gezien. Ik moet je eerlijk bekennen: ik ben in ramp in kaartlezen -normaal is Google Maps mijn beste vriend, maar in het buitenland heb je natuurlijk geen internet- en mijn kennis over Antwerpen kon wel wat bijgespijkerd worden. Gelukkig was Chantal van TravelBird er om te zorgen dat ik niet verdwaalde ;-).

TravelBird? Dat is de reisorganisatie die alles verzorgde. Voor iedereen die het nog niet kent: het is een website die elke dag leuke vakanties of dagtripjes aanbiedt. Tja, er zijn al zoveel websites die vakanties aanbieden! Het verschil met andere reisorganisaties is dat TravelBird alle keuzes makkelijker maakt. Zij bieden op basis van persoonlijke ervaringen trips aan, waarvan er per dag vier erg scherp geprijsd zijn. TravelBird maakt het mogelijk om voor een prikkie naar het buitenland te gaan. Lijkt een goedkoop stedentripje jou wel wat? Kijk dan even hier

Dag 1

Daar gaan we dan! Samen met acht andere redacteuren gingen we richting het land van de Vlaamse frieten en de Belgische wafels. We reisden met de Thalys, wist je dat je al binnen 1 uur en 15 minuten in Antwerpen bent? 

Reizen met online pers: verslaafd aan de smartphone en altijd zorgen dat hij opgeladen is ;-)! In de Thalys had je meerdere stopcontacten, dus dat kwam goed uit voor de telefoon-junkies. 

Antwerpen is meteen indrukwekkend! Het Centraal Station is een van de mooiste stations ter wereld en echt een must-see. 

Iedereen sjouwde de nodige bagage met zich mee, dus tijd om in te checken in het hotel. Normaal is dat even doorzetten, want meestal moet je nog even reizen met je veel te zware koffer waar je voornamelijk onnodige dingen in hebt gedaan. Maar dit keer niet! We verbleven in Hotel de Keyser en dat is op een minuut loopafstand. Ideaal as je het mij vraagt, ik ben altijd een super kneus als ik moet sjouwen met veel spullen. 

Adres: De Keyserlei 66-70

Onze magen rommelden al behoorlijk na de reis. Op naar de lunch! We aten bij Mint, waar ze de lekkerste en grootste broodjes serveren. Meer informatie over dit tentje lees je in het artikel over de Antwerpse hotspots. Hier zie je een broodje met geitenkaas en parmaham.

Adres: Theodoor Van Rijswijckplaats 2

Er was nog veel te ontdekken over Antwerpen, dus snel door naar de modetour. Antwerpen is dé modestad van België. Dit is de boutique van Dries van Noten, een van de Antwerpse Zes. De Zes is een groep belangrijke modeontwerpers. Met hun sterke visie op de mode worden ze over de hele wereld bejubeld en zij hebben Antwerpen als modestad op de kaart gezet. 

Adres: Nationalestraat 16

Onmisbaar in de modetour: het Mode Museum. Meer hierover in de hotspots van Antwerpen. 

Adres: Nationalestraat 28

Gespot tijdens de tour: de straat van Superman ;-).

Het werd alweer donker! Hier zie je de bekende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Een prachtig en indrukwekkend gebouw, waar je naar blijft kijken. Het voelt alsof heel Antwerpen om deze kathedraal is heen gebouwd. 

Houd jij van pasta? Dan moet jij zeker dineren bij Pasta Hippo Vino. De kaart bestaat uit de lekkerste pastagerechten, die jouw maagje zeker vullen. Ik koos voor de lasagne met aubergine, maar door de honger ben ik vergeten om een foto te maken (bovendien smaakte het lekkerder dan het eruitzag). 

Adres: Oude Koornmarkt 32-34, Pelgrimstraat 1-3

Toetje! Crème brûlee en verse muntthee. Wat zat ik vol, maar het was waanzinnig lekker!

Na het eten kun je ook prima een drankje doen in Antwerpen. Wij waren van plan om Cocktails te drinken bij Cocktails at Nine, maar het was zo druk dat wij er niet meer bij pasten! Helaas…

Adres: Lijnwaadmarkt 9

Het hofje bij Cocktails at Nine is romantische verlicht. Extra jammer dat we hier niet konden genieten van een drankje!

Dan maar naar het hotel. Eigenlijk niet zo erg, want iedereen was behoorlijk moe van alle activiteiten. Even wat uurtjes slaap pakken om de volgende dag weer fris en fruitig te zijn voor de rest van de reis. Of nou ja, de meeste internet-junkies gingen eerst nog wat Twitteren in de lobby. Daarna toch echt mijn bed opzoeken..

Dag 2

Goodmorning Antwerpen!

We startten de dag met een historische tour met een echte Antwerpse gids. Vooraf dacht ik nog dat dit niet helemaal mijn ding zou zijn (geschiedenis was tenslotte niet mijn sterkste vak), maar wat was het leuk! Antwerpen heeft een interessante geschiedenis met veel sporen van Nederland. De gids wist werkelijk alles en daarnaast heb ik hard gelachen om al haar grapjes.

Antwerpen heeft een rijke historie. In alle wijkjes zie je de geschiedenis duidelijk terug. De oude binnenstad is zeker het mooist, daar zijn wij ook voornamelijk geweest.

Onderweg kwamen wij een wensput tegen. Make a wish!

 

Zie je de gouden beeldjes op de oude gebouwen? Dat heeft alles te maken met gilden. Dit waren belangenorganisaties die bestonden vanaf de middeleeuwen tot eind 18e eeuw van personen met hetzelfde beroep. Vaak had een gilde het alleenrecht op het uitoefenen van het vak. Alle gilden waren dus erg gescheiden. De gouden beeldjes op de huizen stonden voor een gilde en zo zag je dus welk gebouw van welk beroep was.

De gids raadde cafe Beveren aan als je de echte Antwerpse sfeer wilde meemaken. Het is een van de oudste kroegen in het stadscentrum. Jong en oud komen hier. Er staat een zeldzaam Decap orgel waar nog steeds op gespeeld wordt. 

Adres: Vlasmarkt 2

Ook een aanrader: de Sint-Annatunnel. Dit is een voetgangers- en fietstunnel die onder de Schelde loopt. De tunnel is 572 meter lang en verbindt het oudere en nieuwere Antwerpen met elkaar. Ook heb je twee authentieke roltrappen uit 1933 waarmee je naar beneden en boven kunt. Helaas hebben wij wegens tijdgebrek niet door de tunnel kunnen lopen.

Adres: Frederik Van Eedenplein

Als mensen van de pers moesten wij natuurlijk even een flitsbezoek brengen aan het Museum Plantin-Moretus. Hier worden de mooiste manuscripten, handgeschreven teksten op perkament en oude drukpersen getoond. Ook leuk voor in de zomer; het museum heeft een super schattig hofje dat zomers in bloei staat.

Adres: Vrijdagmarkt 22

En weer verder met de historische tour! We stonden hier voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de gids vertelde nog wat voordat we de kathedraal ein-de-lijk van binnen konden bewonderen.

Wauw! De kathedraal is absoluut de moeite waard om ook van binnen te bezichtigen. Een mooi orgel, prachtige schilderijen en de indrukwekkende beelden zijn een lust voor het oog. Iedereen liep vol bewondering door de kathedraal heen.

Adres: Groenplaats

En weer door! Na de historische tour kregen we wat vrije tijd. Ik benutte de uurtjes om door Antwerpen te slenteren, op zoek naar hotspots voor jullie. Dit leuke steegje vond ik in de modewijk, waar je nog eens aan kunt zien dat het in Antwerpen stikt van de creatievelingen.

Onmisbare hotspots: winkels om in te shoppen! Bij de Pull And Bear ben ik geslaagd. Wil je weten wat ik allemaal heb gekocht? Lees dan binnenkort het artikel over de hotspots.

Adres: Meir 71

Antwerpen is niet compleet zonder een wafel met chocolade! Op elke straathoek kun je wel wafels krijgen, dus ik at er snel een voordat we vertrokken. Ik kan je vertellen dat de Belgen wel weten wat lekker eten is!

En toen zat ons Antwerpse tripje er alweer op! Ik heb gegeten, gelachen, geshopt en genoten. Mijn liefde voor Antwerpen is alleen maar sterker geworden; wat is er toch veel te doen en te zien! Ik vind de afstand ideaal, waardoor je makkelijk een dagtripje kunt maken. Maar als je meer tijd hebt, dan zou ik zeker langer gaan. Antwerpen zit namelijk vol verrassingen!

Super bedankt, TravelBird!

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest? Wat vond je ervan? Of wil je wel eens gaan?

Must reads 👀