Food

Krokante rijsthartjes

Voor de meiden die graag in de keuken staan hebben we weer een leuke snack om zelf te maken! Namelijk krokante rijsthartjes! Hartstikke leuk om voor je lover te maken, maar je kunt ze ook voor je vriendin, moeder, opa, oma of gewoon voor jezelf maken natuurlijk. Bekijk hier hoe je de schattige snack maakt.

Krokante rijsthartjes
Bron: caffeiiina.blogspot

De rijsthartjes zijn erg simpel om te maken, maar zien er alles behalve simpel uit! Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis haalt:  

♥ 2 eetlepels boter
♥ Mini marshmallows
♥ Rode kleurstof
♥ 4 kopjes rice krispies (bijvoorbeeld van Kellogg's)

Krokante rijsthartjes
Bron: missrenaissance

Als eerste moet je de boter laten smelten in een pannetje op middelhoog vuur. Daarna voeg je de marshmallows toe. Er gaan ongeveer tweeënhalf volle kopjes marshmallows in (zie foto hierboven). Laat het mengsel smelten en voeg naderhand de kleurstof toe. Je kunt het mengsel het beste met de kleurstof mengen met behulp van een spatel.

Voeg vervolgens de vier kopjes rice krispies toe. Als alles goed gemixt is met elkaar doe je het mengsel in een ovenschaal en druk alles gelijkmatig aan. Laat het goedje nu afkoelen. Als alles goed afgekoeld is druk je de hartjesvormen eruit met behulp van een hartjes-vormig bakvormpje. En voila, jouw rijsthartjes zijn klaar!

Krokante rijsthartjes
Bron: fooffamilyfinds

Om het nog feestelijker te maken kun je ze op een stokje prikken en leuk inpakken met doorzichtig folie en lint. Ben je een echte chocolade freak? Dan kun je ze natuurlijk ook in gesmolten chocola dopen! Hmmmm smullen maar!

Krokante rijsthartjes
Bron: themagazine

Krokante rijsthartjes
Bron: piebirds

Ga jij deze rijsthartjes zelf ook maken?

Bron: missrenaissance