Travel

Voor een prikkie naar de zon!

Ben jij het natte, grijze Nederland ook meer dan zat? Die vieze druppels, het dode gras en AL-TIJD wind tegen. Even serieus, hoe kan dat! Pak de spullen, want we gaan lekker weg. Het land uit. Op vakantie. Maar hoe doe je dat op de beste en meest voordelige manier? Wij zochten het uit!

We kiezen voor het gemak voor een vliegreis. Die gaan namelijk verdacht vaak naar de zon en laat dat nu zijn, wat we het liefste willen. Boek jij een ticket in het weekend of ergens midden in de week? Dat klinkt als een oninteressant, domme vraag, maar uit onderzoek blijkt dat tickets die in de weekenden worden geboekt, goedkoper zijn! Waarom kan men niet met zekerheid zeggen, maar eerlijk gezegd is dat ook niet razend interessant: als wij maar voor een prikkie op vakantie kunnen!


Bron: Tinypic

Luister eens naar je moeder, het scheelt echt vaak om een ticket vroeg te boeken. Denk dan aan drie tot zes maanden voor het moment dat je daadwerkelijk door de gate loopt. Het klopt dat last-minute reizen vaak ook in de kosten schelen, maar die reizen heten niet voor niets last-minute en ze zijn er ook niet altijd. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je door je spontane besluit de hoofdprijs op tafel legt, of dat de vlucht volgeboekt is. Ai. 

Bedenk van tevoren wat jouw budget is. Zie je een aanbieding voorbij komen die aan de eisen voldoet? Laat die dan niet liggen, want het kan gebeuren dat de reis een uur later veel meer kost. 

Wil je graag een stedenreis maken? Dan is de duur van het verblijf meestal niet zo lang. Het is gebleken dat wanneer je op donderdag vertrekt en op zondag terugkomt, dat de reizen dan het goedkoopste zijn. Goede tip dus. 


Bron: Tumblr

Goedkoop heenGoedkoop terug
WoensdagZondag
DonderdagDinsdag
ZaterdagWoensdag

Zoals bekend zijn vliegvakanties buiten het hoogseizoen goed te betalen. De vraag is natuurlijk of je dan tijd hebt. Kijk dus al vrij vroeg in de agenda. Ga in de zomer lekker naar festivals en kies het najaar om nog even bij te bruinen!

Vluchten op rare tijdstippen zijn ook vaak wat goedkoper. Denk dan aan nachtvluchten of die buiten de spits vallen. Soms kan een uurtje al een verschil maken. Doe de research dus goed!

Het is verstandig om zowel heen als terug met dezelfde maatschappij te vliegen. Dat scheelt sowieso in alle moeite, maar je betaalt bijvoorbeeld ook maar één keer de administratiekosten. Dat scheelt weer enkele drankjes op het strand. Bij lange reizen daarentegen kunnen verschillende maatschappijen wel goedkoper zijn. Je vliegt dan bijvoorbeeld eerst naar de ene bestemming en gaat vanuit daar naar jouw droomplekje. Houdt er dan wel rekening mee dat de tijd waarschijnlijk zal oplopen. Overstappen kost tijd. Tijd doden? See buy fly 🙂 


Bron: Tumblr

Wil je op het internetprijzen vergelijken? Doe dat dan ook daadwerkelijk en ga naar meerdere sites. Klik op de sites van de luchtvaartmaatschappij en van de aanbieders. Kijk niet alleen naar de prijzen die worden aangeboden, maar klik verder totdat je daadwerkelijk moet betalen. Pas dan weet je de uiteindelijke prijs en ben je niet in de maling genomen door een lekker makertje. 

Zoek ook even uit waar je met het vliegtuig zal landen. Brussel-Zuid is bijvoorbeeld nog lang geen Brussel. Als je vervolgens honderden euro's aan een taxi kwijt bent, voel je je toch wat lullig over alle eerdere research. 

Vlieg je met een groep? Gaan jullie samen feesten op exotische oorden? Dikke prima, maar kijk of je dit goedkoper kunt doen dan verwacht. Klik eens door op het moment dat je acht tickets in één keer boek, of twee keer vier tickets. Het zou zomaar kunnen zijn dat je heel wat euro's bespaart. Toch leuk meegenomen, lijkt ons. 


Bron: Instagram

Bedenk van tevoren of er een kans is dat de reis niet door zal gaan. Is die er? Bedenk dat of het risico die goedkope reis waar is. Soms betaal je bijvoorbeeld iets meer, maar heb je de mogelijkheid om de reis later te annuleren of te verzetten. Dat is toch fijn, in plaats van dat je én je centen én je vakantie kwijt bent…

Other than that; volg de zon en geniet van de vrije dagen vol plezier en ontspanning!

Ga jij binnenkort op vakantie en hoe heb je de reservering aangepakt? 

Door: Janet