Lifestyle

10 tips om een ochtendmens te worden!

Heb jij ‘s ochtends ook zo’n moeite om je bed uit te komen en kun je wel wat tips gebruiken om een ochtendmens te worden? Dat komt goed uit, want Girlscene zet voor jou 10 tips op een rijtje om de strijd in de ochtend te voorkomen! Word voortaan heerlijk uitgerust en vrolijk wakker! Benieuwd hoe? Lees dan dit artikel!

Het is soms erg moeilijk om je bed uit te komen als de wekker weer gaat in de vroege ochtend. Het liefst zetten we hem nog een uur op snooze, maar de kans dat je dan weer in slaap valt is erg groot! Hoe heerlijk is het als je de dag eens uitgerust en vrolijk zou kunnen beginnen? Lees onderstaande tips en wordt ook een ochtendmens!

Morning
Bron: Facebook

♥ Neem de tijd om naar bed te gaan
Als je (makkelijk) vroeg op wilt staan ‘s ochtends, is het belangrijk dat je ‘s avonds niet al te veel meer doet. Zo voorkom je dat je ‘s ochtends nog moe wakker wordt. Zorg dat je een uur voordat je gaat slapen geen afspraken meer hebt en dat je niks meer aan je hoofd hebt.

♥ Doe alles op tijd uit voordat je gaat slapen
Als je ‘s avonds televisie kijkt is het belangrijk dat je het geluid niet al te hard zet. Ook kun je het beste de felle lampen dimmen of uitdoen zodat je jezelf alvast mentaal kunt voorbereiden om te gaan slapen. Het mooiste zou zijn, als je voordat je gaat slapen, helemaal niet meer op een beeldscherm kijkt. Dit zorgt er namelijk voor dat je moeilijker in slaap valt.

♥ Leg je kleding alvast klaar
Het kan in de ochtend veel tijd schelen als je niet uren voor de kast hoeft te staan. Bedenk dus de avond van tevoren wat je de volgende dag aan wilt trekken en leg dit alvast klaar. Ook kun je alvast voor een groot deel van je tas inpakken zodat je dat de volgende ochtend allemaal niet meer hoeft te doen. Zo heb je misschien zelfs tijd om te gaan hardlopen ‘s ochtends, aldus Girlscene’s redacteur Annemerel ;-).

Slaap
Bron: Facebook

♥ Drink ‘s avonds thee of ga in een warm bad
Als je ‘s avonds vaak moeite hebt om in slaap te vallen kan het helpen om thee te drinken ‘s avonds. Of neem een lekker warm bad als je daarmee gezegend bent. Warme dranken en een lekker warm bad kunnen je helpen ontspannen om zo alvast slaperig te worden.

Geef jezelf een peptalk
Je hoeft niet vroeg je bed uit te willen, maar soms moet het gewoon! En moeten klinkt niet altijd even leuk. Vertel jezelf daarom wat je allemaal gaat doen die dag. En geef jezelf een peptalk om je bed uit te komen! Think positive ;-).

♥ Eet ‘s ochtends een gezond ontbijt
Iedereen weet wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Neem dan ook de tijd om (gezond) te ontbijten. Het ontbijt helpt je namelijk om weer op gang te komen voor de dag. Je kunt het beste ontbijten met proteïne en fruit. Ontbijt bijvoorbeeld met Griekse yoghurt, blauwe bosbessen, muesli en chiazaad.

Morning
Bron: Tumblr

♥ Beloon jezelf
Beloon jezelf dat je in één keer, zonder snoozen je bed uit bent gekomen! Kies voor een beloning waar je het meest gelukkig van wordt. Denk aan een extra kopje thee, even Facebook of Twitter checken of zonder haast de deur uit te gaan! Als je jezelf beloont, zul je het prettiger vinden om in één keer je bed uit te gaan als de wekker gaat. Je krijgt er namelijk wat voor terug!

♥ Beweeg in de vroege ochtend
Het is bekend dat we ‘s ochtends de beste concentratie en de meeste energie hebben. Door ‘s ochtends te bewegen zorg je ervoor dat je deze energie gedurende de dag langer vasthoudt! Ga dus eens lekker hardlopen voordat je de deur uit moet. Het zal in het begin zwaar zijn, maar je krijgt er op de lange termijn veel energie voor terug! En daarbij verbrand je meer calorieën als je beweegt voordat je hebt ontbeten.

Running
Bron: Tumblr

♥ Bespaar tijd met snelle make-up en haartips
Als echt meisje-meisje wil je natuurlijk niet helemaal zonder make-up de deur uit. Maar het neemt wel een hoop tijd in beslag! Daarom kun je het beste vloeibare foundation of BB cream gebruiken, omdat je dit kunt aanbrengen met de handen. Oogschaduw kun je ook gemakkelijk met je vingertoppen aanbrengen, dit neemt zo ook minder tijd in beslag. Doe voor het gemak alleen mascara op de bovenste wimpers en je hebt een prachtige (en snelle) natural look!

Je haar moet natuurlijk ook goed zitten zonder al te veel tijd in beslag te nemen. Zorg dat je de avond van te voren je haar al hebt gewassen, dit bespaart een hoop tijd in de ochtend. Wil je een mooie bos met krullen de volgende dag? Doe dan voor het slapen een losse vlecht in. Je kunt ook een losse vlecht naar de zijkant in doen als je geen tijd meer hebt om je haar te doen in de ochtend. Zo zit je haar toch leuk zonder al te veel tijd te verspillen!

♥ Zorg dat er licht in je kamer kan komen
Je hebt geen speciale Wake-up light nodig om natuurlijk wakker te worden. Zorg ervoor dat je raam genoeg licht doorlaat in de ochtend. Doe bijvoorbeeld niet je rolgordijn naar beneden, maar alleen de loshangende gordijnen voor het raam. Kun je juist niet slapen omdat er zo nog te veel licht binnenkomt? Dan kun je wel een Wake-up light proberen. Dit zorgt er namelijk voor dat je natuurlijk wakker wordt, zodat het minder moeilijk is om op te staan in de ochtend.

Hebben jullie moeite om je bed uit te gaan, of hebben jullie nog tips om een ochtendmens te worden?

Bron: realsimple

Must reads 👀