Lifestyle

Girls issues: Ik ben een binnenvetter

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een lezeres die het heel moeilijk vindt om haar gevoelens te delen met anderen.

bron

Lieve meiden van Girlscene,

Ik heb een probleem en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik ben een binnenvetter en dan ook echt een hele erge. Ik vind het lastig om over mijn problemen of gevoelens te praten. Zelfs tegen mijn beste vriendinnen of mijn ouders. Het is niet dat ik er niet over wil praten, maar het lukt me gewoon niet. Ik ben bang voor de reactie van de mensen. Dat ik ze teleurstel of misschien wel pijn doe of dat ze me gek vinden en een zeikerd.

Momenteel lig ik thuis ziek op de bank, omdat alles er nu uitkomt. Het ging niet zo goed op stage en op school waardoor ik een jaar terug wordt gezet. Dit heb ik heel lang voor me gehouden: voor mijn ouders en vriendinnen. Mijn slb-er had mijn moeder gebeld en zodoende kwam zij erachter. Hier voel ik me ontzettend schuldig over.

Nou heb ik meerdere gesprekken gehad op school en op stage en zij denken dat het met mijn zelfvertrouwen te maken heeft. Ik weet dit allemaal niet zo zeker. Het gaat nu redelijk goed, maar toch ben ik heel erg bang dat ik weer terugval in mijn oude patroon.

Hebben jullie misschien tips voor mij om dit beter te leren?

Liefs, Manon 


bron

Lieve Manon,

Wat vervelend dat je het zo moeilijk vindt om jezelf te uiten. Het is juist heel erg belangrijk om je gevoelens met mensen die dicht bij je staan te delen. Daarnaast is het ook belangrijk om die mensen te hebben. Je ouders, een paar (echt goede) vriendinnen, zij zijn heel belangrijk voor je.

Onthoud altijd, de mensen die van je houden (je ouders bijvoorbeeld) en dicht bij je staan, zullen altijd het beste met je voor hebben. Dingen voor hen verzwijgen, is dan ook geen goed idee. Het is allereerst heel erg belangrijk om dat goed te onthouden. We begrijpen dat je juist sterk en stoer wil zijn en niet wil laten blijken dat je niet altijd even sterk en stoer bent, maar dat moet je juist wel doen. Iedereen heeft mindere momenten, hier komen we uit door er met anderen over te praten.

Schaam je niet als je je eens minder voelt. Praat er over, het lucht echt enorm op. Je verandert niet van de één op de andere dag van een binnenvetter in een open boek, maar doe het rustig aan. Vertel allereerst aan je ouders hoe het zit, hoe moeilijk je het vindt om vervelende dingen tegen ze te zeggen en dat het niet aan je ouders ligt, maar dat jij nu eenmaal zo bent. Dat zullen ze vast wel begrijpen. Wellicht zullen ze in het vervolg meer aan jou vragen, zodat jij niet uit jezelf tegen ze hoeft te vertellen hoe het zit.

Schrijven helpt heel erg. Zijn er dingen die je je ouders niet direct kunt vertellen? Schrijf ze op, schrijf ze van je af. Op deze manier kun je je gedachten een stuk beter ordenen, wellicht vind je het hierna makkelijker om met je ouders te praten.

Je bent niet alleen Manon en de mensen die van jou houden zullen alleen maar meer van jou houden als je praat over de problemen die je hebt. Good luck!

Liefs,
Girlscene