News

Love is in the air! 10 signalen dat de eerste date succesvol was

10-signalen-eerste date-succesvol

Je staat op het punt om je liefdesleven serieus aan te pakken. Een romantische date plannen is al spannend genoeg, laat staan om te doorgronden of je date het wel naar zijn of haar zin heeft gehad, toch? En nog belangrijker, hoe vond jij de date zelf gaan? Om binnen een paar minuten te ontdekken of er een vervolgdate in het verschiet ligt, heeft Girlscene de signalen van een geslaagde date voor je op een rijtje gezet.

Daten

Ah, daten, voor sommigen een feestje om zich helemaal op te tutten en voor anderen een nachtmerrie! Het dateleven is niet altijd even makkelijk. Na het afspreken van een date, het kiezen van de perfecte plek en outfit, en het aanbrengen van je make-up, zit je dan eindelijk tegenover je date. Het is hartstikke gezellig en het lijkt alsof jullie een paar dingen gemeen hebben.

Het gesprek verloopt soepel en jullie besluiten zelfs om nog een keer af te spreken. Dat klinkt toch als een geslaagde date? Maar helaas, soms is het niet zo duidelijk. Misschien komt hij of zij te laat (wat je al irriteert) en is het gesprek niet zo gezellig als gehoopt. En vervolgens hoor je niet zoveel meer van de ander na de date. Of je hebt gewoon niets van ze gehoord sindsdien, terwijl het leek alsof ze een goede tijd hadden. Wat het ook is, we begrijpen het helemaal: eerste dates zijn lastig. Gelukkig hebben wij wat signalen op een rijtje gezet, om zo te weten of je date de goede richting op gaat.

Dit zijn 10 signalen van een geslaagde date

Daten kan soms net zo verwarrend zijn als het kiezen van de perfecte outfit voor een avondje uit. Maar maak je geen zorgen, meiden, want er zijn bepaalde signalen die je vertellen of je date echt geslaagd was.

1. De eerste reactie

Het lijkt misschien klein, maar de eerste reactie wanneer jullie elkaar ontmoeten op de eerste date kan eigenlijk behoorlijk belangrijk zijn. Het is als het ware de eerste indruk die je van elkaar krijgt, en we weten allemaal hoe belangrijk die kan zijn! Denk er eens over na – als je date je begroet met een stralende glimlach en een warme omhelzing, dan voel je je meteen op je gemak, toch? Het geeft je het gevoel dat hij echt blij is om je te zien en dat de avond veelbelovend zal zijn. Aan de andere kant, als de begroeting koeltjes is of als er helemaal geen glimlach is, kan dat een negatieve toon zetten voor de rest van de avond. Het kan je onzeker maken en je afvragen of diegene eigenlijk wel geïnteresseerd is. En laten we eerlijk zijn, niemand wil zich ongemakkelijk voelen op een date!

2. Diepe gesprekken

Diepe gesprekken voeren op een date is misschien wel net zo belangrijk als het vinden van de perfecte outfit. Waarom? Omdat het diepe gesprekken zijn die een echte verbinding tussen twee mensen kunnen creëren. Stel je voor dat je op een date bent en het gesprek begint met oppervlakkige onderwerpen zoals het weer of je favoriete films. Dat is allemaal leuk en aardig, maar als je echt wilt weten of je een klik hebt met iemand, moet je de diepte in gaan. Diepe gesprekken gaan over meer dan alleen de oppervlakte. Ze gaan over je diepste gedachten, je dromen, je angsten, en wat je echt belangrijk vindt in het leven. Het zijn deze gesprekken die laten zien wie je werkelijk bent en wat je bezighoudt. En als je date hier ook voor open staat en bereid is om zich kwetsbaar op te stellen, dan is dat een teken dat jullie een echte connectie kunnen hebben. Yes!

3. Geen ongemakkelijke stiltes

Je zit tegenover je date, een beetje nerveus maar vol goede moed. Het gesprek begint soepel, maar dan… een ongemakkelijke stilte. Je voelt de spanning stijgen terwijl je worstelt om iets zinnigs te zeggen. Ongemakkelijke stiltes kunnen een echte mood killer zijn tijdens een date. Op een date wil je natuurlijk een goede indruk maken en laten zien dat je interessant en leuk bent om mee te praten. Ongemakkelijke stiltes kunnen echter het tegenovergestelde effect hebben. Ze kunnen ervoor zorgen dat jullie je ongemakkelijk voelen en het gevoel hebben dat de connectie tussen jullie verloren gaat. Een gesprek dat constant bezig is, zonder pauzes of stiltes, laat zien dat jullie elkaar begrijpen en op elkaar afgestemd zijn. Het toont aan dat jullie op dezelfde golflengte zitten en comfortabel genoeg zijn om openlijk te communiceren.

4. Plannen voor de toekomst

Nadenken over toekomstplannen tijdens een date lijkt misschien een beetje vooruitlopen op de zaken, maar het kan eigenlijk een heel positief teken zijn. Wanneer jij en je date al beginnen te praten over mogelijke activiteiten die jullie samen kunnen doen in de toekomst, zoals een volgende date of zelfs een gezamenlijke reis, laat dat zien dat jullie allebei enthousiast zijn over de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Het is eigenlijk een teken dat jullie beiden geïnteresseerd zijn in meer dan alleen de oppervlakkige aspecten van de date. Ook geeft het zekerheid en laat je zien dat je elkaars gezelschap oprecht waardeert. En hoe leuk is het om samen nog een date in de toekomst te plannen? Samen naar je favorieten museum? Of een ijsje eten bij zijn favorieten ijszaak? Let’s have some fun!

5. Je voelt je op je gemak

Als je je op je gemak voelt, kun je echt jezelf zijn. Je hoeft geen masker op te zetten of je anders voor te doen dan je bent. En laten we eerlijk zijn, niemand wil een date zijn met iemand die niet echt is. Dus, door je op je gemak te voelen, geef je je date de kans om de echte jij te leren kennen – en dat is waar het allemaal om draait. Bovendien maakt comfortabel zijn de hele ervaring veel aangenamer. Je kunt ontspannen, genieten van het moment en je openstellen voor nieuwe ervaringen. Stel je voor dat je je gespannen en nerveus voelt tijdens de date – dat is allesbehalve leuk! Maar als je je op je gemak voelt, kun je echt van elkaars gezelschap genieten en de tijd van je leven hebben.

6. Het werd een latertje

Wanneer een date lang duurt, betekent dit dat jullie beiden genieten van elkaars gezelschap en de tijd met elkaar willen verlengen. Het is een teken dat er een sterke connectie is ontstaan en dat jullie je comfortabel voelen bij elkaar. In plaats van te kijken naar de klok en te wensen dat de avond snel voorbijgaat, vinden jullie het juist jammer dat het einde van de date nadert. Een lange date biedt ook de kans om elkaar beter te leren kennen. Jullie hebben de tijd om verschillende onderwerpen te bespreken, van luchtige gesprekken over jullie favoriete films tot diepere discussies over jullie levensdoelen en dromen. Door de duur van de date kunnen jullie een diepere verbinding opbouwen en elkaars persoonlijkheid beter begrijpen en kan je natuurlijk checken of er een match is.

7. Jullie hebben veel gelachen

Lachen, gieren, brullen – het lijkt misschien simpel, maar het is eigenlijk een heel belangrijk teken van een geslaagde date. Als jij en je date veel hebben gelachen tijdens jullie ontmoeting, dan zit het vaak wel goed. Lachen laat zien dat jullie allebei op dezelfde golflengte zitten. Het betekent dat jullie gevoel voor humor overeenkomt en dat jullie elkaar begrijpen. Het kan ook de spanning wegnemen en een relaxte sfeer creëren, waardoor jullie je meer op je gemak voelen bij elkaar. Bovendien is lachen gewoonweg leuk! Het zorgt ervoor dat jullie je allebei goed voelen en kan zelfs endorfines vrijmaken, waardoor jullie je nog gelukkiger en meer verbonden voelen. Als jullie samen kunnen lachen, betekent dat vaak dat jullie je op je gemak voelen bij elkaar en dat er een natuurlijke klik is.

8. Je was niet afgeleid

Heb je tijdens een date het gevoel gehad dat je wel heel graag even Instagram wilde checken? Of even wilde scrollen op TikTok? Oei, dat is dan geen goed teken. Wanneer je niet afgeleid bent tijdens een date, kun je je volledig concentreren op de persoon voor je. Je luistert naar wat ze zeggen, kijkt naar hun gezichtsuitdrukkingen en voelt de energie tussen jullie. Het is alsof de rest van de wereld even verdwijnt en alleen jullie tweeën overblijven. Dit soort onverdeelde aandacht kan een diepe verbinding creëren, waardoor de date echt speciaal wordt. Stel je voor dat je date constant op zijn telefoon zit te kijken, berichten beantwoordt of door social media scrolt. Het zou je het gevoel geven dat je niet belangrijk genoeg bent, alsof je date eigenlijk liever ergens anders zou zijn. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt voelen tijdens een date. Door volledig aanwezig te zijn, laat je zien dat je om de ander geeft en dat je echt geïnteresseerd bent in wat ze te zeggen hebben.

9. Positieve lichaamstaal

Positieve lichaamstaal spreekt boekdelen zonder dat er ook maar één woord gezegd hoeft te worden. Stel je voor dat je tegenover je date zit en diegene zit daar met de armen over elkaar geslagen, hun lichaam weggedraaid van jou, en oogcontact vermijdend. Hoe zou dat voelen? Niet bepaald geruststellend, toch? Positieve lichaamstaal daarentegen, zoals open armen, een ontspannen houding en oogcontact maken, zendt het signaal uit dat de ander geïnteresseerd is en zich comfortabel voelt bij jou. Het laat zien dat diegene openstaat voor communicatie en verbinding.

10. Oogcontact

Als jullie beiden moeiteloos oogcontact kunnen maken en vasthouden, dan is dat een goed teken! Oogcontact laat zien dat jullie geïnteresseerd zijn in wat de ander te zeggen heeft en het kan zelfs een teken van verliefdheid zijn. En besides, oogcontact kan ook gewoon ontzettend opwindend zijn. Het is een manier om te flirten zonder woorden, een subtiele manier om te laten zien dat je interesse hebt in de ander. Een speelse blik, een verlegen glimlach – het zijn allemaal manieren om te laten zien dat je open staat voor meer.

Beeld: La la land