Food

Dit is hét zomerdrankje van 2023 en zo maak je ‘m

zomerdrankje-2023-recept-strawberry-frosé

Elk jaar staat er wel een andere cocktail in het zonnetje. Ben jij inmiddels ook wel klaar met de Aperol Spritz? Dan hebben we goed nieuws. De zomerse Strawberry Frosé is terug en lekkerder dan ooit.

Hét zomerdrankje van 2o23

De Slush Puppies zijn in 1970 voor het eerste op de markt gekomen. Een drankje met een bijzondere, ijzige structuur. Lekker zoet en ideaal om even mee af te koelen in de brandende zon. Heel wat jaren later, in 2016, werd de Strawberry Frosé uitgeroepen tot hét zomerdrankje van het jaar. Dit is een combinatie van je favoriete rosé en een slush puppie. Daarna hebben we nog maar weinig gehoord over deze cocktail, maar gelukkig is de lekkernij terug van weggeweest! Het is een zoet en verfrissend drankje. Op een warme zomerdag is de Frosé bijna onmisbaar. Een zomerser drankje dan dit vind je niet snel 😉 Het kost weinig moeite om dit drankje in elkaar te flansen, het enige wat je wel nodig hebt is een blender. Hieronder volgt het recept van hét zomerdrankje van 2023, de Strawberry Frosé.

Lees ook:
De lekkerste zomerdrankjes met lavendel: zo maak je ze

Recept Strawberry Frosé

De zomer is geen zomer, zonder een lekkere cocktail. Haal de volgende ingrediënten in huis en organiseer je eigen cocktailparty met je beste vrienden en vriendinnen.

  • Fles rosé naar keuze (750 milliliter)
  • 60 milliliter wodka
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 gram bevroren aardbeien
  • 8 ijsklontjes
  • Garnering: verse aardbeitjes

Aan de slag!

Stap 1: Schenk een halve fles rosé, 30 ml wodka, een eetlepel citroensap en 150 gram bevroren aardbeien in de blender. Doe hier 4 grote ijsklontjes bij en blend dit totdat er een slush puppie substantie ontstaat.

Stap 2: Herhaal de bovenstaande stap nog een keer. Als het mengsels niet dik genoeg is, kan je er nog extra ijsklontjes aan toevoegen en de blender nog een keertje laten draaien.

Stap 3: Als laatste verdeel je de Strawberry Frosé over je favoriete cocktailglazen en garneer je deze met verse aardbeitjes. Cheers!

Beeld: pinterest

Must reads 👀