Health

Zoveel squats moet je doen in een work-out om resultaat te zien

squats-resultaat

Voor je het weet staat de zomer weer voor de deur, dus veel mensen zijn al weer flink bezig met sporten. Tegenwoordig trainen de meeste ook steeds vaker hun bilspieren, dus een paar squats kunnen dan zeker niet ontbreken in een training. Wij vertellen je hoeveel squats je moet tijdens een work-out om ook daadwerkelijk resultaat te zien.

Wat zijn squats?

Squats is de perfecte fitnessoefening om bilspieren te kweken. Tijdens de oefening zijn je knieën gebogen en je billen worden zo ver mogelijk naar achteren geduwd. Bij deze oefening train je niet alleen je bilspieren, maar ook veel andere spieren. Zoals je buikspieren, hamstrings en quadriceps. En ook je benen krijgen het tijdens deze training even zwaar. Door veel squats te doen verbrand je natuurlijk veel calorieën, maar ook je coördinatievermogen wordt goed getraind. Maar na hoeveel squats zie je eigenlijk resultaat?

Lees ook:
Met déze tips blijf je gemotiveerd om te gaan sporten

Na hoeveel squats krijg je het beste resultaat?

Als eerste is het belangrijk dat je goed weet hoe je de oefening moet uitvoeren. Op YouTube staan heel veel introductiefilmpjes met een duidelijke uitleg. Bij deze fitnessoefening gaat de kwaliteit zeker boven de kwantiteit, de oefening moet namelijk echt goed uitgevoerd worden. Als de squats na een tijdje beter gaan, kan je het beste beginnen met 3 sets van 12. Doe dat een paar keer per week. Wil je na een tijdje meer uitdaging? Probeer dan eens 3 sets van 15. En natuurlijk kan je later ook nog extra gewichten toevoegen om het wat moeilijker te maken. Als je dat voor een langere periode kan volhouden, dan zie je na ongeveer 6 à 8 weken zeker wel resultaat :-).

Beeld: pinterest

Must reads 👀