Lifestyle

Zo vaak moet je je tandenborstel eigenlijk vervangen

tandenborstel-vervangen

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar je tandenborstel moet ook regelmatig vervangen worden. Daarom vertellen wij je hoe vaak je een nieuwe tandenborstel moet pakken. Want dat is vaker dan je denkt!

Zo vaak moet je je tandenborstel vervangen

Tandenpoetsen doen we natuurlijk elke dag, ‘s ochtends en ‘s avonds maken we gebruik van onze tandenborstel. Dat kan je wel bedenken dat deze na een lange ook veel bacteriën gaat verzamelen. Het is dus ook best onhygiënisch om deze voor een langere tijd te gebruiken. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te vervangen of een nieuw opzetstukje te plaatsen op je elektrische tandenborstel. Doe dit dan ook het liefst elke drie maanden.

Lees ook:
Bah! Déze 12 voorwerpen bevatten de meest bacteriën in je huis

Toilet in badkamer

Geloof je ons nog niet helemaal als we zeggen dat je iedere drie maanden je tandenborstel moet vervangen? Dan zullen we je nog wat extra motivatie geven. Het is natuurlijk logisch dat hoe langer je jouw tandenborstel gebruikt, hoe meer bacteriën zich daarin nestelen. Maar dat is dus nog niet alles. Want als jouw badkamer een toilet heeft, dan wil je jouw tandenborstel misschien nog wel vaker vervangen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat tandenborstels veel bacteriën kunnen bevatten die van poep afkomen. Getsie! En iedere keer als je het toilet doorspoelt, komen er door die druppels nog meer bacteriën in je tandenborstel terecht. Dus als je een toilet in je badkamer hebt, is het verstandig om deze zo ver mogelijk bij het toilet vandaan te houden. En af en toe toch maar even een nieuwe aan te schaffen ;-).

Beeld: Pinterest

Must reads 👀