Love

Zó kom je over je allereerste break-up heen

allereerste-break-up

Helaas zullen we bijna allemaal wel eens te maken krijgen met liefdesverdriet. Toch is je eerste break-up vaak het zwaarst. Je ervaart veel emoties en weet vaak niet goed hoe je deze moet verwerken. Wij vertellen je daarom de beste manieren om over je allereerste break-up heen te komen.

Je emoties opschrijven

Dit is een van de beste manieren om over je allereerste break-up heen te komen. Het opschrijven van je emoties in een dagboek kan veel wonderen doen voor je gebroken hart. Tijdens het schrijven kan je eerlijk zijn over je emoties en creëer je een veilige plek voor je gevoelens. Als je dan eindelijk over je liefdesverdriet heen bent, kan je met een fijn gevoel terugkijken op de tijd dat je bezig was met aan jezelf te werken. Liefdesverdriet kan ontzettend veel pijn doen, maar geloof ons dat is zeker niet voor altijd.

Breng tijd door met vrienden

Deze hoort ook zeker in het lijstje van het beste advies om over je allereerste break-up heen te komen. Tijdens de break-up heb je misschien minder tijd doorgebracht met vriendinnen, omdat je hoofd daar waarschijnlijk even niet naar stond. Ga daarom een dagje erop uit met je friends! Dat kan er namelijk voor zorgen dat je even afgeleid bent van de break-up. Je vriendinnen staan altijd voor je klaar en kunnen je zeker helpen om door die vervelende periode heen te komen. Ga samen een dagje naar de spa of houd een gezellige meidenavond. Dan zal je zien dat je de break-up misschien zelfs wel even vergeet.

Lees ook:
Zó verwerk jij een gebroken hart volgens je sterrenbeeld

Neem tijd voor jezelf

Even de tijd nemen voor jezelf is mega belangrijk na een break-up. Ontspanning en rust heb je de afgelopen tijd waarschijnlijk weinig gehad, dus dat is wel even nodig. Neem daarom een heerlijk warm bad met een maskertje of kijk je favoriete film of serie. Na een tijdje zal je merken dat de break-up steeds minder voor emoties zorgt. Het is belangrijk dat je weer zelfverzekerd wordt over jezelf. Na de qualitytime met jezelf ben je weer helemaal klaar om verder te gaan met je leven.

Beeld: Gossip girl