Food

Pas op! Dit zijn de zes gevaarlijkste cocktails ter wereld

gevaarlijkste-cocktails-ter-wereld

De horrorverhalen heb je vast al wel eens gehoord. Wat begint als een leuk avondje stappen, eindigt in het ziekenhuis na een alcoholvergiftiging. Helaas loopt ‘een drankje doen’ af en toe flink uit de hand en gebeuren er dit soort ongelukken. Daarom zetten wij de zes gevaarlijkste cocktails ter wereld op een rijtje.

Gevaarlijkste cocktails ter wereld

Dat je verschillende soorten alcohol eigenlijk niet moet mixen, weten we allemaal. En hoewel de meeste van ons zich hier regelmatig schuldig aan maken, kan het ontzettend gevaarlijk zijn. Om te voorkomen dat jij – of één van je vrienden – in het ziekenhuis belandt, zetten wij de zes gevaarlijkste cocktails ter wereld voor je op een rijtje.

1. Long Island Iced Tea

Dat de Long Island Iced Tea niet goed voor je is, zal vast geen verrassing zijn. De combinatie van wodka, countreau, rum, gin, tequila, limoenpuree en cola is misschien wel heel lekker, maar ontzettend slecht voor je. Deze hoeveelheid alcohol kan voor zowel mannen als vrouwen zelfs onvruchtbaarheid als gevolg hebben! Natuurlijk is dit echt niet aan de orde bij één glas, maar wel als je het te vaak drinkt. Oppassen, dus!

2. Sazerac

Ooit van het drankje Sazerac gehoord? Dit is een cocktail waar twee shotjes brandy (40% alcohol), absint en Peychaud’s Bitters ingaan. Een erg sterk drankje dus: één glas van deze cocktail staat gelijk aan 2,5 standaardglazen alcohol. Deze hoeveelheid alcohol kan levercirrose veroorzaken. Ook met deze cocktail moet je oppassen, dus.

3. Prohibition Punch

De Prohibition Punch is een topfavoriet, maar ook één van de gevaarlijkste cocktails ter wereld. Hier zit namelijk 50 ml wodka, rum en kokoslikeur in. Drink je dit drankje regelmatig? Dan vergroot je de kans om mond–, nek– en keelkanker te ontwikkelen. Vrouwen lopen zelfs 1,5 keer meer risico op borstkanker. Natuurlijk hoef je je na één glas geen zorgen te maken, maar deze moet je dus niet al te vaak drinken.

4. Jagerbomb

De Jagerbomb, ook wel het vliegend hert genoemd, is een cocktail die bestaat uit een shotje Jägermeister in een energiedrankje. Natuurlijk valt de hoeveelheid alcohol in dit drankje wel mee, maar energie is natuurlijk ontzettend slecht voor je lichaam. De cafeïne in dit drankje zorgt dat je bloeddruk en hartslag omhoog gaan en kan zelfs leiden tot hartkloppingen. Daarnaast merk je, wanneer je energie mixt met alcohol, pas hóé dronken je nou echt bent zodra het te laat is. Ook dit drankje kun je dus maar beter vermijden!

5. Green Vespa

De cocktail Green Vespa is ontzettend sterk. Met een dubbele hoeveelheid gin, een shot absint en twee derde shot aperitiefwijn kun je hier snel dronken van worden; één glas staat gelijk aan vijf standaardglazen alcohol! Insane. Door dit drankje kun je hart– en leverziekten ontwikkelen en het kan slecht zijn voor je libido. En daar zit je niet op te wachten, natuurlijk!

Lees ook
Jarig? Dan wil je deze heerlijke Baileys Birthday Cake cocktail proberen!

6. Pornstar Martini

Ja, ook ons doet het pijn dat deze cocktail op het lijstje staat. De Pornstar Martini is een populaire favoriet, maar helaas ook één van de gevaarlijkste cocktails ter wereld. Met twee shotjes vanillewodka, siroop, passievrucht, limoensap en een shotje prosecco is het een erg ongezond drankje. Neem je dit te vaak, dan verhoog je het risico op een beroerte en maagproblemen. Helaas!