Food

Recept! Zo maak je heerlijke Tony Chocolonely kruidnoten

tony-chocolonely-kruidnoten

Ondanks dat de intocht van Sinterklaas vandaag pas is, zitten wij al sinds augustus aan de kruidnoten. Wij krijgen er geen genoeg van en om te vieren dat Sinterklaas vandaag officieel in ons land is, hebben wij een heerlijk recept voor je gezocht. Dit is hoe je zelf de overheerlijke Tony’s Chocolonely kruidnoten maakt!

Tony’s Chocolonely kruidnoten

Normaal gesproken smullen we rond deze tijd van het jaar altijd van de Tony’s Chocolonely chocoladeletters. Maar helaas, eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat die dit jaar niet in de schappen komen. Maar gelukkig heeft het bedrijf eerder al een overheerlijk recept met ons gedeeld. Namelijk die van de Tony’s Chocolonely kruidnoten; en dit maakt het wel goed dat we geen chocoladeletters kunnen eten dit jaar!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • flinke snuf zout
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 reep Tony’s puur 70%
  • 1 reep Tony’s melk
  • 1 reep Tony’s wit

Lees ook
Wil je hebben! Er bestaat nu een Tony’s Chocolonely adventskalender

Bereidingswijze

Alle ingrediënten in huis gehaald en ready om te beginnen? Dan moet je als eerst de oven voorverwarmen op 170 graden. Mix daarna de boter met de suiker tot het een fluffy, glad geheel is. Voeg daarna ook het bakmeel, de speculaaskruiden en een snufje zout toe. Kneed het goed door elkaar totdat het een goede deegtextuur heeft. Voelt het te droog aan? Dan moet je een lepel water of melk toevoegen. Laat het vervolgens even een halfuur afgedekt in de koelkast staan.

Na het halfuur kun je het deeg uit de koelkast halen. Rol er daarna kleine bolletjes van, ongeveer de grootte van een knikker. Leg daarna een stuk bakpapier op een bakplaat en leg de deegbolletjes erop. Stop deze ongeveer een kwartier in de oven, tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal ze daarna uit de oven en zorg dat ze goed afkoelen. Zijn ze nog te warm? Dan zal de chocolade er direct vanaf glijden.

Laat de chocolade smelten, maar houd de soorten wel gescheiden – gooi het dus niet allemaal in één pannetje. Haal de kruidnoten daarna met een vork door de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier. Zorg altijd dat de eerste laag hard is, voordat je de volgende laag chocolade aanbrengt.

Heb je al deze stappen netjes opgevolgd? Dan kun je nu genieten van deze heerlijke Tony’s Chocolonely kruidnoten. Eetsmakelijk!

Beeld: pinterest