Lifestyle

Zullen we dit jaar eindelijk een witte kerst krijgen?

kans-witte-kerst.

Het gebeurt sporadisch dat we in ons koude kikkerlandje kunnen genieten van een witte kerst. Vaak is er geen sneeuw te bekennen tijdens de feestdagen. Maar hoe is dat dit jaar? Hoe groot is de kans dat we dit jaar wél een witte kerst krijgen?

Herfst 2022

Al een paar weken zijn we in het seizoen van kaneel, pompoen, vallende bladeren en regen beland. Dat laatste hebben we wel goed gemerkt. Met de overgang van de zomer naar de herfst moesten we weer even wennen aan die plotselinge buien, gevolgd door de herfstzon. Volgens weervoorspellingen belooft de herfstvakantie van 2022 een zonnige en warme vakantie te worden. Je zomerkleding kan echter gewoon achterin de kast blijven liggen, hoor. We verwachten temperaturen rond de 17 à 18 graden met uitschieters richting de 20. Maar wat kunnen we dan eigenlijk verwachten van de kerstvakantie?

Winter 2022

Wanneer we je vertellen dat kerst nog maar 9 weken op zich laat wachten, lijkt dat ineens dichterbij dan we dachten. Een paar keer knipperen en we zijn van de herfstvakantie in de kerstvakantie beland. Helaas worden onze winters door de opwarming van de aarde elke winter wat zachter en minder koud. Maar dat betekent niet dat er geen extreem koude dagen zullen zijn. Winters zijn zachter geworden, maar het kan natuurlijk het ene jaar kouder zijn dan het andere. Het weer varieert sterker dan klimaatveranderingen. De warme momenten worden warmer en de koude momenten worden ook warmer.

Lees ook
Déze drie sterrenbeelden verheugen zich nu al op de feestdagen

Witte kerst

De kerstvakantie zal waarschijnlijk warmer zijn dan we afgelopen jaren gewend zijn, maar tegelijkertijd blijven er koudere dagen tussen zitten. Waarschijnlijk hoeven we geen extreem koude temperaturen te verwachten, wat voor velen scheelt met die hoge energieprijzen. Kans op een witte kerst is er altijd, maar helaas is die kans vaak klein, Momenteel ligt de kans op een witte kerst in 2022 op vijf procent. Misschien toch maar een uitje plannen met de kerst naar een winterwonderland dan?

Beeld: pinterest