Food

Zo maak je een heerlijke witte chocolade kruidnoten cheesecake

witte-chocolade-kruidnoten-cheesecake

Het duurt nog eventjes voordat de Sint weer in Nederland is, maar het is nooit te vroeg om een heerlijk recept voor te bereiden met kruidnootjes! Zo maak jij een overheerlijke witte chocolade kruidnoten cheesecake. Yummy!

Witte chocolade kruidnoten cheesecake

Heb jij een gezellig avondje met de schoonfamilie op de planning staan en wil je een goede indruk maken? Zoek niet verder! Met dit overheerlijke recept ben jij de ster van de avond! Of het nou wel of niet Sinterklaas is, een gerecht met kruidnoten erin is altijd lekker, toch? Ze liggen tenslotte toch al in alle winkels 😉 Laten we beginnen en bereid je voor om de lekkerste cheesecake ooit te maken!

Aan de slag

Voor de witte chocolade kruidnoten cheesecake heb je best wel wat verschillende ingrediënten nodig, maar laat dat zeker de pret niet drukken! Dit heb je nodig:

  • 600 gram roomkaas
  • 325 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 300 gram speculaas brokken
  • 300 gram witte chocolade
  • Kruidnoten
  • 4 eetlepels water

Zo maak je deze overheerlijke cheesecake:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de boter uit de koelkast en laat deze in een kommetje smelten. Vervolgens maal je de speculaas brokken fijn en vermeng de kruimels met de gesmolten boter totdat het een glad geheel is.

2. We beginnen met de bodem van de cheesecake. Pak een bakpapiertje en leg deze in een taartvorm, vet dit vervolgens goed in! Doe het boter-kruimel mengsel in de taartvorm en druk dit goed aan. Plaats de vorm voor 15 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 130 graden.

3. De bodem is klaar, zet deze even aan de kant. Smelt nu de witte chocolade via de au bain-marie methode. Plaats een kommetje met chocolade op een pannetje met water en zet deze op het vuur. Voeg nu 125 ml slagroom roerend toe aan de gesmolten chocolade.

4. Nu is het tijd om de karamelsaus te maken. Doe 100 grams suiker met 4 eetlepels water in een pannetje en breng dit aan de kook. Begint de suiker bruin te kleuren? Dan is het nu tijd om het rustig door te roeren en de overige 200 ml slagroom toe te voegen.

5. Doe nu de roomkaas met 100 gram suiker in een kom en mix dit vervolgens tot een glad geheel. Voeg daarna de drie eieren en het witte chocolade-mengsel van stap drie toe en roer deze er ook goed doorheen. Nu is je taartbeslag klaar!

6. Giet het beslag in de ingevette taartvorm en verdeel de kruidnoten en de afgekoelde karamelsaus over de taart. Bak de taart voor 60 minuten in de oven op 130 graden. Zodra de taart klaas is, kan je deze het beste in de koelkast laten afkoelen voor minimaal vier uur.

Veel bakplezier en eet smakelijk! 😉

Beeld: pinterest