Health

Winterdip of voorjaarsvermoeidheid? Zo kom je er weer vanaf

voorjaarsvermoeidheid

Wakker worden met een heerlijk zonnetje, truien die eindelijk naar zolder kunnen. De lente is echt bijna begonnen, maar helaas is hier nog weinig van te merken. Veel mensen voelen zich nog steeds futloos en moe. Maar is dit dan nog een winterdip of hebben we last van voorjaarsvermoeidheid?

Wat is voorjaarsvermoeidheid?

De lente is eindelijk bijna begonnen, maar helaas kunnen we hier nog weinig van merken. Heb je de laatste tijd last van vermoeidheid en heb je geen motivatie om dingen te ondernemen? Dan kan je last hebben van voorjaarsvermoeidheid. Ons lichaam heeft namelijk voor een lange periode in de wintermodus gezeten door de koude en donkere dagen. Misschien heb je wel gemerkt dat je lichaam in een rustmodus is, omdat je in deze wintermaanden zuiniger moet zijn met je energie. Het is daarom ook niet zo gek dat we liever met een kleedje op de bank zitten, dan dat we buiten een rondje gaan wandelen. Voorlopig zitten de zonnige dagen er nog niet in, dus ons lichaam blijft voorlopig nog wel even in deze wintermodus hangen. Als het zonnetje weer gaat schijnen en de vogeltjes weer gaan fluiten, dan merk je vanzelf dat deze voorjaarsvermoeidheid ook weer verdwijnt :-).

Blijf in beweging

In de winterperiode is het vooral belangrijk om veel in beweging te blijven, ook al heb je daar misschien niet zoveel zin in. In deze tijd maakt je lichaam namelijk veel minder vitamine D aan. En dat kan zorgen voor vermoeidheid en spier- en gewrichtspijn. Als het zonnetje dan eindelijk weer gaat schijnen, denk er dan zeker niet twee keer over na om lekker naar buiten te gaan en even een frisse neus te halen. Ga lekker samen met een vriendin een rondje wandelen of fietsen. Je verbreekt dan namelijk dat vervelende winterdipje en voorkomt zo ook die voorjaarsvermoeidheid.

Lees ook:
Déze 4 sterrenbeelden zijn dol op de lente

Meer vitamines

Heb je nu onwijs veel last van een winterdip? Dan is het belangrijk dat je meer vitamine D binnenkrijgt. Dit kan je doen door lekker veel licht op te zoeken, zoals met je gezicht in de zon gaan zitten op het terras bijvoorbeeld. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon overwegen om supplementen te slikken, dit is vooral belangrijk om te doen op de dagen dat de zon niet schijnt. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat je stemming verbetert en je meer energie krijgt. En dat is natuurlijk wat we willen om die winterdip te verslaan.

Beeld: pinterest

Must reads 👀