Fashion

Binnen 7 stappen creëer jij de beste winter capsule wardrobe

winter-capsule-wardrobe

Het is beter voor onze portemonnee, Moeder Aarde en zelfs ons humeur. Je hoeft niet meer lang te twijfelen voor de spiegel iedere ochtend, want je weet al direct wat je aan gaat trekken. Een capsule wardrobe is de ideale oplossing voor al je zorgen. Creëer deze winter nog de beste combinaties en je loopt er ook nog eens super fashionable bij!

Capsule wardrobe

Het kan zijn dat je deze term wel eens voorbij hebt zien komen. Maar wat betekent het nu precies? Het is eigenlijk heel simpel en als je het onder de knie hebt dan is dit voor jou ook een appeltje-eitje. Een capsule wardrobe is een selectie van al jouw favoriete en meest essentiële kledingstukken. Wees heel streng en kritisch, want je mag per seizoen maar 37 items in je kledingkast hangen. Difficult, we know! Toch is het een goed idee om dit eens uit te proberen. De selectie bestaat uit shirts, vesten, truien, rokken, broeken, jassen en schoenen.

Voor alle shopverslaafden en fashion lovers onder ons klinkt dit misschien volledig onmogelijk. We nemen je stapje voor stapje mee door het proces. Dan kom je er gaandeweg achter dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om toffe outfits te dragen. Met deze 37 items kan je namelijk wel 75 (!) unieke fits samenstellen. Wissel dit elk seizoen af en je bespaard bakken met geld.

Dit zijn de zeven stappen

1. De eerste stap is simpel: kies voor welk seizoen je een capsule wardrobe gaat maken.

2. Trek nu al je kleding dat bij dit seizoen past uit je kast en maak drie stapels. Eentje waar je zeker van bent “dit kan weg”, een tweede waarvan je zielsgelukkig wordt en wat je 100% nog gaat dragen en als laatste een twijfel-stapel.

3. Is het verdelen gelukt? Dan kan je de weg-stapel doneren, weggeven aan vriendinnen of verkopen op Vinted. De twijfel-stapel bewaar je in een afgesloten doos. Heb je hier binnen zes maanden niks uitgepakt? Dan kan het weg!

4. Nu je alles hebt uitgezocht, gaat het leuke werk beginnen. Inspiratie op doen! Kijk naar je overgebleven stapel en maak aan de hand hiervan een Pinterest bord. Welke stijl past bij jou en welke persoonlijkheid wil je uitstralen met je outfits?

5. Als dit klaar is, ga jij je basis kleuren voor de capsule wardrobe bepalen. Kijk naar je moodboard en pak de kleur die het meeste voorkomt. Het is fijn om zwart, wit, beige, grijs of donkerblauw als basis te houden. Deze kan je namelijk heel makkelijk combineren met andere wél uitgesproken kleuren.

6. Twee of drie basiskleuren gekozen? Dan mag je accentkleuren toevoegen. Opvallende tops of een felgekleurde blouse zijn hier perfect voor. Je kan het ook neutraal houden als je daar meer van houdt.

7. Je hebt nu een duidelijk beeld van wat je wil creëren. Dan is het tijd voor actie. Ga nogmaals door je stapel heen en bewaar alleen de stukken die je écht nodig hebt en/of héél erg leuk vindt. Reminder: een capsule wardrobe mag maar 37 kledingstukken hebben. Mis je nog een handige basic? Dan kan je die natuurlijk nog aanschaffen. Deze kan je hierna namelijk nog jarenlang bewaren.

View post on TikTok

Beeld: instagram @bentheliem