Lifestyle

Déze wijnen kan je het beste drinken als je wil afvallen

wijnen-afvallen

Veel mensen denken dat ze moeten stoppen met drinken om af te vallen. Dit is dus helemaal niet waar! Er zijn genoeg wijnsoorten die jouw dieet niet verstoren. Deze wijnen kan je het beste drinken als je wil afvallen.

Champagne

Je zou het misschien niet direct denken, maar dit feestelijke drankje bevat van alle wijnsoorten de minste calorieën. In een glaasje bubbels van 80 milliliter zitten ongeveer 65 kcal. Champagne kan dus makkelijk gecombineerd worden met jouw dieet! Let er wel op dat champagne in nét wat kleinere hoeveelheden geserveerd wordt, waardoor het dus vanzelfsprekend ook wat minder calorieën bevat.

Witte wijn

Er zijn talloze soorten witte wijn en zeker allemaal niet even gezond. Door alle toegevoegde suikers zitten er in een glas zoete witte wijn gemiddeld wel 100 kcal! Maar dat betekent niet dat je helemaal geen witte wijn meer kan drinken. Kies een lichte en wat drogere variant zoals pinot grigio of sauvignon blanc. Deze wijnen bevatten véél minder suiker en dus ook minder kcal, zo’n 70 gemiddeld per 100 milliliter.

Ook wijnen met minder alcohol zijn beter voor je als je wil afvallen, hier zit automatisch ook minder suiker in. Kijk eens waar de wijnsoort vandaan komt, wijnen uit een kouder gebied zijn ‘gezonder’. Wijnen uit een warmer gebied worden gemaakt met druiven die meer zon hebben gehad, dit zorgt voor een hoger alcoholpercentage in de wijn.

Lees ook:
Wist jij dit? Deze producten kan je gewoon eten tijdens het afvallen

Rode wijn en rosé

De meeste witte wijnen en champagne hebben nu eenmaal minder calorieën dan rode wijn. Houd je hier helemaal niet van en drink je liever een rood wijntje? Ga dan voor een lichte wijnsoort met een minder hoog alcoholpercentage, zoals pinot noir. Volle wijnen zoals cabernet sauvignon kun je beter vermijden als je bezig bent met afvallen.

Op een zomerse dag neig je misschien eerder naar lekker fris rosé’tje, kies hier dan ook weer een droge variant van, waar géén suikers aan toegevoegd zijn. Kijk naar rosé afkomstig uit de Provence, dan zit je meestal wel goed! Cheers! 😉

Beeld: pinterest