Food

Maak deze zomer een overheerlijke wijn slush puppy

wijn-slush-puppy

Maak je innerlijke kind blij en maak een wijn slush puppy! Volg het recept en voor je het weet geniet je van dit overheerlijke zomerse drankje.

Wijn slush puppy

Het is net zo lekker als het klinkt! Een slush puppy gemaakt van je favoriete wijn. Yummy! Alle wine-lovers opgelet, want je kan dit overheerlijke drankje maken met rode, witte of rosé wijn. Dit super originele drankje zal gegarandeerd in de smaak vallen bij jou en al je vriendinnen. Als je toch bezig bent kan je voor de kids onder de achttien ook een alcoholvrije variant maken, wel zo eerlijk om samen van een slush puppy te genieten 😉

Wat heb je nodig?

Om dit bijzondere drankje te maken, heb je helemaal niet zoveel nodig! De ingrediënten zijn op twee slush puppies afgesteld, dus als je meer visite krijgt, vermenigvuldig dan de hoeveelheden. Cin cin! 

  • 250 milliliter rode wijn
  • 250 milliliter witte wijn
  • ijsblokjes vormen
  • keukenmachine

Lees ook:
Dit TikTok-recept voor Flügel cheesecake moet je proberen

Recept

Om de dorst zo snel mogelijk te stillen, gaan we maar gauw aan de slag met het recept voor deze zomerse wijn slush puppy.

Stap 1: Schenk een ijsblokvorm vol met witte wijn en een tweede met rode wijn. Zet deze vervolgens in de vriezer en kom er na 4 uur (of een hele nacht) weer bij terug.

Stap 2: Door de alcohol in de wijn kan het zijn dat de blokjes nog niet helemaal hard zijn, maar dit is niet erg. Vanaf nu is het vooral belangrijk om er een goed tempo in te houden en snel door te werken, zodat je wijn-ijsklontjes niet smelten. Doe beide soorten los van elkaar in de keukenmachine of mixer en giet deze vervolgens één voor één in het wijnglas. Voilà! Je hebt nu een tweekleurige wijn slush puppy op tafel staan. Genieten maar!

Watch on YouTube

Beeld: pinterest

Must reads 👀