Lifestyle

Wait what?! Wijn proeven zorgt ervoor dat we slimmer worden

geopende fles wijn

Het is al vaker bewezen dat een glaasje rode wijn helemaal niet slecht voor je is én zelfs kan helpen tegen een verkoudheid. Maar een glas wijn heeft nog meer voordelen! Het proeven ervan zou je namelijk ook slimmer maken. Saaay what?!

Wijn proeven maakt je slimmer

Dit hadden waarschijnlijk niet veel mensen zien aankomen, maar het is toch écht gebleken. Het proeven van wijn maakt je namelijk volgens onderzoek slimmer. Dat komt volgens neurowetenschapper Gordon Shepherd door het stimuleren van je hersenen. Tijdens het proeven van wijn laat je meestal de alcohol eerst in je mond rollen, zodat je goed de smaken kunt proeven. Je smaakpapillen worden dus flink aan het werk gezet, ze moeten ten slotte de juiste smaak waarnemen. Ook je hersenen draaien tijdens een wijn proef sesh overuren, dat komt omdat je heel bewust bent tijdens het proeven van nieuwe smaken. Is het wijntje fruitig, licht of zwaar, je hersenen zijn echt aan het zoeken naar de juiste vergelijking van smaken. Deze manier van denken zullen je hersenen nooit uit zichzelf doen, dus zo gek klinkt het dan nog niet dat je slimmer wordt van wijn proeven 😉

Lees ook:
Wijn drinken met je vriendinnen zorgt ervoor dat je langer leeft

Drink wijn in de balans

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je wijn in mate blijft drinken. Het blijft tenslotte wel alcohol en dat is niet goed voor je. De voordelen van een glaasje wijn zijn zeker niet op te brengen tegen de nadelen. Een goed advies voor een gezonde levensstijl is daarom ook om helemaal geen alcohol te drinken, voornamelijk als je aan het afvallen bent of gezonder wil leven. Af en toe een glaasje wijn om te proeven moet natuurlijk gewoon kunnen, dus een heerlijk slokje over je tong laten rollen is zeker niet verkeerd. Misschien word je er na een tijdje zelfs wel slimmer van als we dit onderzoek moet geloven.

Beeld: Pinterest