Lifestyle

Het is bewezen: wijn drinken tijdens werk maakt je productiever

wijn drinken

Ben je nog op zoek naar een goed excuus om een lekker wijntje te drinken tijdens werktijd? Dan is dit niet alleen voor jou lekker, maar je werk komt ook sneller af. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het drinken van een wijntje tijdens je werk ervoor zorgt dat je productiever wordt. Klinkt ons als muziek in de oren!

Wijn drinken tijdens werk

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dat wijn drinken zorgt voor een hoge productiviteit. Maar het is toch echt bewezen! Voor dit onderzoek zijn er twee groepen onderzocht. De eerste groep was de groep die de alcohol dronk en de tweede groep waren degene die niets dronken. Tijdens het onderzoek kregen beide groepen vooraf een heerlijk wijntje. Het wijntje was voor groep één met alcohol en voor groep twee was het zonder alcohol. Beide groepen wisten niet welke van de twee ze hadden gekregen. Om te testen of het daadwerkelijk werkte, kregen beide groepen een raadsel die zij moesten oplossen. Er waren drie woorden gepresenteerd, die allemaal te maken hadden met één specifiek woord. De woorden waren blauw, cake en Zwitsers. De eerste groep, de groep met alcohol op, wisten al snel wat het was. De tweede groep kwam er een stuk later achter dat het over kaas ging.

Hoge productiviteit

Ook is er een wetenschappelijke uitleg waarom het drinken van alcohol zorgt voor een hoge productiviteit. Alcohol is namelijk een middeltje dat ons brein helpt om creatiever te denken. Met een beetje alcohol op denken we vaak creatiever, grappiger en soms dus ook sneller na. Heb jij binnenkort nog een belangrijke brainstorm sessie op de planning staan, overweeg dan om deze in te gaan met een glaasje wijn. Alcohol helpt je uiteraard om creatiever na te denken, maar er zitten ook nadelen aan. Door alcohol kan je namelijk ook concentratieproblemen krijgen.

Lees ook:
Science says: uur sporten staat gelijk aan een glas rode wijn drinken

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je elke dag standaard met een glas rode wijn aan je bureau zit, maar het kan zijn dat bedrijven er wel meer voor open gaan staan. Als je kijkt naar de Zuid-Europese landen, is het al vrij normaal om tijdens je lunch te genieten van een koud wijntje of biertje. Er werd door de werknemers of werkgevers niet gedacht dat het invloed heeft op je werkprestaties. En dan hebben we het natuurlijk niet over vijf glazen wijn snel achter elkaar drinken, maar één wijntje tijdens je werkdag kan zeker geen kwaad ;-).