Food

Smullen maar! Er bestaat een wereldkampioenschap Kaasfonduen

wereldkampioenschap-kaasfonduen

Wij kunnen niet wachten om weer eens lekker te gaan kaasfonduen. Heerlijk, een stukje brood, een aardappeltje en verschillende groenten onderdompelen in de kaas. Het water loopt me nu al uit de mond! Wij hebben gelezen dat er een kampioenschap bestaat voor kaasfonduen!

Doe jij al mee aan het wereldkampioenschap Kaasfonduen?

Wat deze wedstrijd inhoudt? Je moet verschillende soorten kaasfondue proeven. Nou, ik ga me alvast inschrijven!

Kaasfondue proeven

Je hebt vast nog nooit eerder van deze kampioenschap gehoord. Maar het bestaat echt! De wedstrijd wordt gehouden in Frankrijk. Daar moet iedereen proberen de beste kaasfondue te maken, die jij ooit hebt gegeten. In totaal doen er 21 koppels mee die samen de strijd aangaan. Vervolgens is het aan de jury. Zij mogen de hele dag door lekker eten en de kaasfondue van de kandidaten proeven. Kunnen wij ons opgeven als jury!? Als jury moet je een fijnproever zijn. Je beoordeelt het eten op natuurlijk smaak, maar ook op aroma, geur, uiterlijk, textuur en hygiëne. Dat moet wel goed komen hoor!

Lees ook
Sorry, what? Veel kaas eten is blijkbaar slecht voor je libido

300 kilo kaas (!)

Het is dus echt een heel ding in Frankrijk. Het is dan ook groter dan je denkt. Het is zelfs een heel evenement! Er komen al slecht 800 mensen op af om te kijken. Misschien hopen zij stiekem ook te proeven. Verder wordt er voor de wedstrijd nog 450 kilo brood ingeslagen, 220 kilo vlees, 300 kilo kaas, 500 flessen wijn en 250 grote bierflessen. Zo, daar kan je weer eventjes op vooruit. Het is dan ook echt een feestmaal van die Franse op tafel zetten!

Het kampioenschap kaasfonduen heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in Frankrijk. Dit was een mega succes. In 2023 zal het waarschijnlijk ook in Zwitserland gaan plaatsvinden. Zie je het al voor je? Lekker kaasfonduen in de bergen. Hier moet je gewoon bij zijn!

Bron: fem-femBeeld: Pinterest