Beauty

Good to know: Dit is de reden dat je ene wenkbrauw altijd beter lukt dan de ander

wenkbrauw-verschillen

Je herkent het vast wel. Je probeert je wenkbrauw bij te tekenen of mooi in vorm te borstelen. En vervolgens lukt de een lukt ge-wel-dig, maar de ander mislukt volledig. En natuurlijk zijn wenkbrauwen zussen en geen tweelingen. Maar dit kan soms wel heel vervelend zijn. Maar waardoor komt dit eigenlijk? Wij leggen het je uit!

Verschillende wenkbrauwen

Je probeert je wenkbrauwen zo gelijk mogelijk te laten lijken, maar het lukt je maar niet. Super vervelend! Maar dat komt dus doordat je één dominante wenkbrauw hebt. Deze zal daarom ook altijd net iets beter zitten dan de ander.

Ook kunnen je wenkbrauwen behoorlijk van vorm verschillen door de manier waarop je deze epileert. Pas daar dus altijd mee op! Wil je toch graag van die wilde haartjes bij je wenkbrauwen af? Ga dan liever naar een schoonheidsspecialiste. Die haalt ze voor je weg zonder dat je gekke gaten in je wenkbrauw krijgt.

Spieren in je wenkbrauwen

En er is ook nog een andere reden waarom je wenkbrauwen nooit helemaal hetzelfde zijn. Dat heeft alles te maken met de spieren in je wenkbrauwen. De spieren in je gezicht zijn namelijk ook niet helemaal hetzelfde. Dat komt doordat je waarschijnlijk vaak een wenkbrauw optrekt om een bepaalde gezichtsuitdrukking te maken. De ene wenkbrauw is dan meer gespierd dan de ander. Klinkt een beetje gek, maar dat is wel de reden.

Heb jij wel eens nagedacht over de manier waarop je slaapt? Je bent vast wel eens in slaap gevallen en wakker geworden met je gezicht in de kreukels. Dat niet alleen je haar, maar ook je wenkbrauwen door de war zaten. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat je af en toe ook gewoon een bad brow day hebt!

Beeld: pinterest