News

Dít is de weersverwachting voor Koningsdag 2023

Borrelen op het terras of een rondje varen in de grachten, Koningsdag staat alweer bijna om de hoek. Ook dit jaar zijn er weer gezellige festivals en activiteiten in veel verschillende steden. Toch heeft het weer ook een belangrijke rol tijdens deze feestelijke dag. Dit is de weersverwachting voor Koningsdag 2023.

Weersverwachting Koningsdag 20023

Koningsdag 2023 staat alweer bijna om de hoek en naast al het geklets over de beste outfit, zijn wij, Nederlanders, ook druk bezig met de weersverwachting. Moet ik wel een jasje mee of kan ik een rokje aan? Al die vragen spoken door ons hoofd. Om je goed voor te bereiden op alle feestjes en borrels, hebben wij hier de verwachtingen van volgende week!

Vooral dit weekend kunnen we even genieten van warme temperaturen, het wordt 15 tot 19 graden. In het binnenland kan het zelfs 20 graden worden, dus heerlijk weer om te gaan terrassen! Helaas lijkt de warmte ons te verlaten met Koningsdag en moeten we het gaan doen met 11 graden, dat wordt dus geen leuke topjes en jurkjes dragen. Er is namelijk ook nog eens kans zijn op regen en bewolking, maar als we het moeten geloven dan komt er af en toe toch even een zonnetje. Andere berichten zeggen weer dat we toch wel 20 graden kunnen verwachten, dus we gaan het allemaal wel zien.

Lees ook:
Recept! Maak déze overheerlijke Aperol Scroppino voor Koningsdag

Koud voor de tijd van het jaar

Vergeleken met vorig jaar is het nu echt ontzettend koud voor de tijd van het jaar. Rond eind april zijn we een licht zonnetje gewend met temperaturen vanaf 15 graden, helaas moeten we het dit jaar doen met 5 graadjes minder. Vorig jaar was het dan ook heerlijk weer tijdens Koningsdag, een temperatuur van 16 graden, met een zonnetje erbij. Dat was perfect weer om lekker te borrelen op een terras of rond te struinen op een festival. Dit jaar zullen we ons toch echt moeten kleding op bewolking, wind en regen. Gelukkig zal het niet erger worden dan een aantal jaar terug. Toen hadden we de één van de koudste Koningsdagen ooit. Het is die dag niet warmer dan 8 graden geworden. Ai! Wie weet verandert de weersverwachting voor Koningsdag 2023 nog, op de dag zelf zullen we het pas écht weten. Maar kleed je sowieso warm genoeg aan!

 

Beeld: Pinterest

Must reads 👀