Travel

Dit zijn de beste plekken voor een weekendje weg in Nederland

weekendje-weg-Nederland

Soms is het heerlijk en handiger om met vakanties in het kikkerlandje te bijven. Dan kiezen we bijvoorbeeld liever voor een weekendje weg in eigen land. Maar waar? Er zijn heel veel leuke plekken in Nederland verstopt die wachten om door jou bezocht te worden. Wij hebben de beste plekken voor een weekendje weg in Nederland voor je op een rijtje gezet. Pack your bags!

Maastricht

De Limburgse hoofdstad geeft je het gevoel alsof  je in het buitenland bent. Dit komt door de bijzondere architectuur en vanwege het dialect. Maastricht is één van de gezelligste en leukste steden die wij in ons koude kikkerlandje hebben. Lekker wandelen langs de Maas, vóór vijf uur nog een restaurantje pakken of lekker shoppen in de binnenstad; er zijn genoeg leuke activiteiten te doen in de stad. En dus zeker een aanrader om heen te gaan!

View post on Instagram
 

Waddeneilanden

Vele Waddeneilanden kun je alleen bereiken per boot wat toch wel echt een vakantiegevoel geeft. Op de Waddeneiland kan je helemaal tot rust komen en op en top genieten van het Nederlandse landschap. Op de eilanden zijn daarnaast mega veel leuke activiteiten te doen, wel vaak wat sportievere. Houd je hier dus niet van, dan kan je beter op het vaste land zijn. Lekker uitwaaien op het strand, dat klinkt toch geweldig?

View post on Instagram
 

Amsterdam

Ons hoofdstadje natuurlijk, de prachtige stad waar je ook van alles kan doen. In Amsterdam kan je heel veel verschillende dingen vinden en is er voor ieder wat wils. Liever wat natuur zien? Maak een wandeling door het Vondelpark waar je prachtige bloemen kunt vinden. Ook kun je tussendoor even rusten op een van de vele bankjes en genieten van de natuur. Veel mensen komen echt voor de stad. We raden je aan de kleine straatjes en grachten van Amsterdam te ontdekken. Verder kun je in de hoofdstad natuurlijk heel goed shoppen en zijn er heel veel musea te vinden. De stad heeft van alles te bieden. Genoeg te beleven in jouw weekend weg.

View post on Instagram
 

De Veluwe

Een supermooi natuurgebied in Nederland waar je lekker door de bossen kan wandelen. We hebben het natuurlijk over de Veluwe. Wanneer je verschillende foto’s ziet van het heuvelachtige gebied kan je bijna niet geloven dat dit in Nederland is. Hier vind je een oase aan rust en kun je misschien nog wel wilde dieren spotten. Heerlijk bijkomen in je weekendje weg kan je bij de Veluwe. Peace and silence!

 

View post on Instagram
 

Den Haag en/of Scheveningen

De enige grote stad aan de kust. Je weet wat dat betekent, de perfecte combinatie van shoppen en het strand dus! Op de pier van Scheveningen zijn ook echt leuke activiteiten te doen zoals een ritje in het reuzenrad of voor de echte dare devels de mogelijkheid om te bungeejumpen. Je kan in Scheveningen ervoor kiezen om bij een leuk strandtentje te zitten of kut je portemonnee leegkopen door de stad in te duiken. Van alles te doen dus!

View post on Instagram
 

Lees ook:
Dit zijn de 4 leukste dingen om te doen tijdens Halloween 2022

Kennemerland

Uh, excuse me? Ondanks de aparte naam van het gebied is het toch echt een goede toevoeging aan onze lijst van bestemmingen in Nederland. Kennemerland is een duingebied tussen Haarlem en Zandvoort. Je kunt door het natuurlandschap wandelen of er doorheen rijden als dat je voorkeur heeft. Je kan lekker eten bij verschillende strandtenten en dit geeft je dus ook echt een weg-van-huis gevoel. Aanrader!

View post on Instagram
 

Beeld: Unsplash