Lifestyle

Handig: deze website laat zien welk terras op welk tijdstip in de zon staat

terras-in-de-zon

Het is alweer bijna zomer, maar daar hebben we tot nu toe nog maar weinig van gemerkt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel veel apps en websites die ons kunnen helpen met het veranderende weer in ons koude kikkerlandje. En nu hebben we dus weer zo een hele handige website gevonden. Deze website vertelt je namelijk welke terrassen er op welk tijdstip in de zon staan. Super handig, toch?

Terras in de zon

We snappen heel goed dat het weer begint te kriebelen om met een lekker verfrissend drankje en wat gezellige vrienden op het terras te gaan zitten. Toch laat het Nederlandse weer dat nog niet helemaal toe. Maar als je Buienradar hebt gecheckt en het niet gaat regenen is er nog een andere website die je zeker even moet checken.

Zon op je bakkes

Het gaat om de website zonopjebakkes.nl. Deze laat zien welke terrassen op welk moment in de zon zitten. Want als je eindelijk het terras weer opgaat, dan wil je er natuurlijk wel vanuit kunnen gaan dat je wel lekker met je gezicht in het zonnetje kan zitten terwijl je geniet van een lekker drankje. Dus als je volgende keer met al je vrienden naar het terras gaat, neem dan zeker even een kijkje op deze website.

View post on Instagram
 

Lees ook:
Ben jij een echte terrastijger? Dan herken jij deze situaties sowieso! 

Algoritme

Door een aantal aan elkaar gekoppelde datasets is er een algoritme ontstaan. Daarmee wordt bepaald welk terras in de zon staat op welk tijdstip van de dag. Houd wel in je achterhoofd dat deze site geen rekening kan houden met eventuele bomen of wolken, dus het zou wel kunnen zijn dat er alsnog wat schaduw ontstaat op je favoriete terras. Staat deze er nog niet tussen? Dan kan je deze ook gewoon toevoegen aan de site.

Beeld: pinterest

Must reads 👀