Lifestyle

Is de populaire webshop Temu eigenlijk wel betrouwbaar?

temu-webshop-betrouwbaar

Van Instagram reclames tot aan spam-mails. De spotgoedkope webshops vliegen je om de oren, maar zijn deze verkopers wel betrouwbaar? Momenteel is de nieuwe webshop Temu 'the place to be' voor je goedkope kledingstukken en woonartikelen. Wij hebben uitgezocht hoe veilig (of niet) deze website is om op te bestellen.

Populaire webshop

Sinds dit jaar kunnen we in Nederland bestellen via de webshop Temu. Een alleswinkel waar je producten voor een prikkie kunt scoren. Klinkt bekend in de oren, toch? Shein en AliExpress mogen maar oppassen voor hun gloednieuwe concurrentie. Temu is een verkoopdienst uit China en biedt allerlei verschillende items aan. Kleding, woonaccessoires, elektronica en zelfs beautyproducten. De prijzen zijn insane laag en daar komen ook nog eens grote kortingen bovenop. Daarnaast is ook het verzenden én het retourneren gratis. Geen wonder dat deze app binnen zo een korte periode razendpopulair is geworden, maar is deze webshop wel betrouwbaar?

Als we deze TikTokker mogen geloven, kan je hier zelf een AirPods Max dupe voor iets meer dan één dollar bestellen! Saaay what?! Nu zijn wij wel enorm benieuwd of de kwaliteit van de producten ook echt goed is.

View post on TikTok

Slechte reputatie

Het leek alsof Temu de beste website was geworden voor al je nutteloze hebbedingetjes, maar helaas hebben veel slechte reviews het tegendeel bewezen. Het was inderdaad too good to be true zijn veel mensen te laat achter gekomen. Veel bestellingen zijn niet geleverd of de verkeerde artikelen werden aan huis bezorgd. Ook was het terugsturen ineens toch niet zo makkelijk wanneer het er echt op aan kwam. De klantenservice was niet bereikbaar en de kwaliteit van de spullen slecht.

De nieuwkomer Temu krijgt al helemaal een slechte reputatie wanneer zij schuldig zijn aan het schenden van auteursrechten. Ze hebben foto’s en productbeschrijvingen van het Amerikaanse platform Amazon gekopieerd. Daarnaast is het misschien goed om jezelf af te vragen of het wel nodig is om allerlei spulletjes uit China te laten importeren. Zo zijn er ook nog genoeg redenen om niet bij concurrent Shein te bestellen.

Lees ook:
Herken jij je in 11 van deze 15 punten? Dan ben je officieel verslaafd aan online shoppen

Is het veilig?

Ondanks alle TikTokkers en influencers die reclame maken voor deze webshop, is het toch niet zo betrouwbaar dan dat we hadden gehoopt. En dan hebben we het nog niet eens over jouw persoonlijke veiligheid. Tegenwoordig is er veel discussie gaande over privacyrechten en wat een site wel en niet van jou mag vragen. Een webwinkel heeft vaak veel informatie nodig. Dit gaat van je naam en adres tot aan bankgegevens. Controleer altijd even of de website wel te vertrouwen is en of je wel echt jouw gegevens wil delen met een verkoper. Be safe!

Beeld: temu