Food

Hét drankje van deze winter! Warme chocolademelk met rode wijn

warme-chocolademelk-met-rode-wijn

Het zijn twee van onze favoriete drankjes voor op een koude winteravond: een kopje warme chocolademelk, of een heerlijk glaasje rode wijn. Ondanks dat ze allebei een populaire favoriet zijn, zijn de twee drankjes nogal verschillend van elkaar. Maar dat maakt ons niet uit: hét drankje van deze winter is namelijk warme chocolademelk met rode wijn.

Warme chocolademelk met rode wijn

Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje apart, maar eigenlijk is het helemaal geen gekke combinatie als je er even over nadenkt. Want wat is nou lekkerder dan een goed glas rode wijn met een heerlijk stukje chocola? Helemaal niets! Hét drankje van deze winter is warme chocolademelk met rode wijn. Ja, ook wij keken er een beetje gek van op toen we het voor het eerst hoorden. Maar neem maar van ons aan dat het onwijs lekker is! Wil jij dit overheerlijke drankje ook zelf eens proberen te maken? Dit zijn de ingrediënten die je in huis moet hebben!

Ingrediënten

  • 1,5 mok volle melk;
  • 1/4 kopje pure chocolade;
  • 1 mok rode wijn, het liefst een stevige wijn zoals Cabernet-Sauvignon;
  • Optioneel: slagroom en/of marshmallows.
View post on Instagram
 

Lees ook
Cheers! Dit is je favoriete drankje volgens je sterrenbeeld

Bereidingswijze

Het maken van dit drankje is helemaal niet moeilijk en het kost je weinig tijd. Begin door de anderhalve mok volle melk en de pure chocolade in een steelpannetje doen. Laat het een tijdje op middelhoog vuur staan, totdat de chocolade volledig gesmolten is. Roer de melk en chocolade nu goed door elkaar tot je een romige en gladde massa hebt. Voeg hierna de rode wijn toe en blijf rustig roeren. Laat het ongeveer tien minuten opstaan totdat je een dampende drank hebt. Hierna is je drankje klaar en kun je het eventueel nog afmaken met slagroom of marshmallows. Et voilà, je hebt een overheerlijk winterdrankje!

Beeld: pinterest