Food

Het is bewezen! Warme chocolademelk zorgt voor een betere nachtrust

warme-chocolademelk-betere-nachtrust

Warme chocolademelk is heerlijk om jezelf eventjes mee op te warmen tijdens dit koude weer, maar het helpt ook nog eens voor een betere nachtrust! Wij vertellen je hoe het zit.

Warme chocolademelk

Als de temperaturen dalen en de dikke truien uit de kast worden gehaald is het toch echt weer tijd voor theetjes en warme chocolademelk. Veel mensen zijn dol op hot choco tijdens de winter, maar gezond is het niet. Toch? Natuurlijk is gesmolten chocolade met melk en slagroom niet de allerbeste keuze voor je lichaam, maar het heeft ook voordelen. Uit onderzoek blijkt dat het rustgevend is en kan zorgen voor een betere nachtrust.

Lees ook:
Het is bewezen! Uitslapen in het weekend is heel gezond

Geluksstofje

De reden hiervan is vooral psychisch, wat er allemaal in je hoofd omgaat voordat je gaat slapen. En ondanks dat er veel energieke suikers in een warme chocolademelk zitten, val je er juist sneller van in slaap. Het warme winterse drankje zorgt ervoor dat jouw lichaam endorfine aanmaakt. Ook wel het geluksstofje genoemd.

Door dit stofje krijg je als het ware een geluksgevoel en als je gelukkig bent slaap je beter! Het zorgt ervoor dat je je tevreden, warm en vooral veilig voelt. Door al deze fijne gevoelens die door je lichaam gaan, is het dus mogelijk dat je er sneller van in slaap valt en een betere nachtrust zal hebben.

Het drinken van een warme choco schijnt zelfs nog beter voor je nachtrust te zijn, wanneer je vroeger als kind ook vaak warme chocolademelk hebt gedronken. Gek he?!

Beeld: pinterest

Must reads 👀