Health

Wakker worden met hoofdpijn? Dit zouden de redenen kunnen zijn

wakker-worden-met-hoofdpijn

Niets is vervelender dan wakker worden met hoofdpijn en het kan lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Heb jij hier ook vaak last van? Dan zouden dít wel eens de redenen kunnen zijn.

Wakker worden met hoofdpijn

Wakker worden met hoofdpijn is natuurlijk heel vervelend en iedereen heeft hier wel eens last van. Of het nou is omdat je de avond ervoor iets te diep in het glaasje hebt gekeken, doordat je te weinig hebt geslapen of om een andere reden; het blijft altijd vervelend. Word jij regelmatig wakker met hoofdpijn en kan je de oorzaak maar niet achterhalen? Dan zouden dít best wel eens de redenen kunnen zijn!

Te weinig geslapen

We hebben het kort al even genoemd en het is één van de meest voorkomende oorzaken van wakker worden met hoofdpijn: je hebt te weinig geslapen. Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid, dat hoeven wij je vast niet meer te vertellen. Daarom kan het zijn dat je wakker wordt met knallende koppijn als je slecht hebt geslapen. Veel op je telefoon zitten en koffiedrinken voor het slapengaan werken ook niet in je voordeel. Tipje om hier dus even op te letten!

Uitdroging

Ook dit zal vast niet meer als een verrassing komen: te weinig water drinken zorgt ervoor dat je hoofdpijn krijgt. Wanneer je de dag ervoor te weinig drinkt, kan het dus zijn dat je daardoor wakker wordt met koppijn. Enne, alcohol is ook uitdrogend. Drink daarom altijd een glas water voor het slapengaan als je gedronken hebt. Thank me later.

Slaapapneu

Goed, nu hebben we de easy fix redenen dat je wakker wordt met hoofdpijn wel gehad. Slaapapneu is namelijk ook één van de redenen en iets moeilijker op te lossen. Dit wordt veroorzaakt door snurken. Wanneer je snurkt, kan er een zuurstofgebrek ontstaan. Dit zorgt dan vervolgens weer voor hoofdpijn. Als dit voor jou dé reden is, is het verstandig om een arts erbij te halen. Die kan jou helpen met slaapapneu behandelen.

Tandenknarsen

Het is niet alleen vervelend voor degene die naast je slaapt, maar het is voor jezelf ook niet goed: tandenknarsen. Het is natuurlijk slecht voor je tanden, maar kan ook de boosdoener zijn van het wakker worden met hoofdpijn. Ook hierbij is het verstandig om een arts of fysio te raadplegen. Die kan je oefeningen geven, waardoor je ‘s nachts stopt met tandenknarsen.

Lees ook:
Het is bewezen: uitslapen in het weekend is heel gezond

Depressie

Als laatste kan ook depressie ervoor zorgen dat je ‘s ochtends wakker wordt met hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen die depressief zijn hoofdpijn ervaren wanneer ze wakker worden. Als je niet goed in je vel zit, zou dit dus best wel eens de reden kunnen zijn. Wij raden aan om met een deskundige te praten. Die kan jou het beste verder helpen.

Beeld: pinterest