Food

Nog niet wakker in de ochtend? Dan moet je déze 5 dingen eens eten

wakker-eten

Sommige mensen drinken iedere ochtend een grote kop koffie, andere vinden het maar vies. Ben jij niet zo'n koffieliefhebber, maar ben je 's morgens wel altijd moe? Dan zijn er gelukkig ook andere dingen die je kunt eten die je écht wakker maken. 

Amandelen

Amandelen worden niet alleen beschouwd als een gezond tussendoortje, maar fungeren ook als ware energieboosters. Deze heerlijke noten bevatten gezonde vetten die niet alleen een bron van voedingsstoffen zijn, maar ook bijdragen aan het handhaven van een stabiel energieniveau. Het bijzondere aan amandelen is dat ze een combinatie van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten bevatten, wat bijdraagt aan een gebalanceerd dieet.

Maare, het is belangrijk om te onthouden dat amandelen, ondanks hun gezondheidsvoordelen, ook relatief veel calorieën bevatten. Dus, terwijl ze een voedzame keuze zijn, is het verstandig om er niet te veel van te consumeren. Een handjevol amandelen biedt niet alleen een bevredigende portie, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van hun heerlijke smaak zonder je zorgen te maken over overmatige calorie-inname.

Belegen kaas

Als je ‘s ochtends standaard een cracker met belegen kaas verorbert, hebben we geweldig nieuws voor je! Belegen kaas is rijk aan het aminozuur tyramine, wat een positief effect heeft op je hersenen. Tyramine bevordert alertheid, wat het een uitstekende keuze maakt voor je ochtendritueel!

Pure chocolade

Het is algemeen bekend dat veel mensen ‘s ochtends graag een boterham eten. Als jij tot deze groep behoort, hebben we een smakelijke suggestie: beleg je boterham met pure chocoladehagelslag! Pure chocolade heeft namelijk een positief effect op je concentratie, en hoe puurder de chocolade, hoe beter. Dus, terwijl je geniet van je ontbijt, geef je jezelf niet alleen een smaakvolle traktatie, maar geef je ook een boost aan je concentratieniveau. Een win-winsituatie om je dag met energie en focus te beginnen. Ga voor die heerlijke pure chocoladehagelslag en ervaar de positieve invloed op je ochtendroutine!

Zalm

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt om ‘s ochtends te eten, kan zalm je zeker helpen om wakker te worden en je dag energiek te starten. Niet alleen is zalm heerlijk van smaak, maar het is ook buitengewoon gunstig voor je gezondheid! Zalm is namelijk een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, die in het lichaam worden omgezet in energie. Dat maakt het niet alleen lekker, maar ook zeer nuttig als een handige en gezonde toevoeging aan je ochtendmaaltijd.

Chiazaad

Het is belangrijk dat je genoeg water drinkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar je zit daardoor ook vaak lekkerder in je vel. Het eten van chiazaadjes kan daarbij helpen, deze houden namelijk veel water vast. Het resultaat? Je zult je de hele dag een stuk alerter voelen.

Beeld: pinterest