Food

Nog niet wakker in de ochtend? Dan moet je déze 5 dingen eens eten

wakker-eten

Sommige mensen drinken iedere ochtend een grote kop koffie, andere vinden het maar vies. Ben jij niet zo’n koffieliefhebber, maar ben je ‘s morgens wel altijd moe? Dan zijn er gelukkig ook andere dingen die je kunt eten die je écht wakker maken. 

Amandelen

Amandelen worden vaak gezien als gezond tussendoortje, maar zijn ook echte energieboosters. De gezonde vetten die amandelen bevatten zorgen er namelijk voor dat je energieniveau op peil blijft. Een klein nadeel is dat amandelen veel calorieën bevatten, dus neem er niet te veel! Een handje vol is genoeg.

Belegen kaas

Eet jij ‘s morgens altijd een cracker met belegen kaas? Dan hebben we goed nieuws voor je! Belegen kaas bevat namelijk het aminozuur tyramine. Deze stof heeft een positief effect op je hersenen. Het zorgt er namelijk voor dat je alerter bent. Best handig dus in de ochtend!

Pure chocolade

Veel mensen eten in de ochtend een boterham. Als jij dit ook doet, is het verstandig om deze te beleggen met hagelslag. Maar dan hebben we het wel over pure chocolade, dat heeft namelijk een positief effect op je concentratie. Hoe puurder de chocolade, hoe beter!

Zalm

Misschien is het niet iets waar je aan denkt om in de ochtend te gaan eten, maar zalm kan je zeker weten helpen om wakker te worden. En zalm is niet alleen lekker, maar het is ook goed voor je gezondheid! Zalm bevat namelijk omega 3-vetzuren die worden omgezet in energie. Heel handig, dus.

Lees ook
Aha! Dit is dus waarom je je bed ‘s ochtends beter niet netjes kunt opmaken

Chiazaad

Het is belangrijk dat je genoeg water drinkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar je zit daardoor ook vaak lekkerder in je vel. Het eten van chiazaadjes kan daarbij helpen, deze houden namelijk veel water vast. Het resultaat? Je zult je de hele dag een stuk alerter voelen.

Beeld: pinterest