Een week lang emoji’s eten

Emoji’s gebruiken we dagelijks om onze berichten wat extra gevoel of humor mee te geven. Maar wat als je die kleine plaatjes zó serieus neemt, dat je er zelfs je eetpatroon op baseert en een emoji-dieet aangaat? Dat is precies wat de Amerikaanse Kelsey deed. Ze daagde zichzelf uit om een week lang uitsluitend te eten wat als food-emoji bestaat en dat bleek verrassend lastig én grappig tegelijk.

Eten wat je appt: het emoji-dieet

De uitdaging klinkt eenvoudig, maar is dat allesbehalve. Hoewel er inmiddels 144 verschillende food-emoji’s bestaan – van pizza tot sushi en van curry tot wijn – ontbreken veel klassiekers. Een broodje met hagelslag? Staat er niet tussen. En dus moest Kelsey creatief zijn met wat het emoji-universum haar wél toestond.

▼ scroll verder ▼

Haar zelfopgelegde regels waren helder:

  • Ze mocht een week lang alleen emoji-food eten en drinken.
  • Ze moest in die week álle 144 food-emoji’s minstens één keer hebben gegeten of gedronken.

Het resultaat? Een eetdagboek dat leest als een bizarre, vrolijke mix van fastfood, snoep en exotische gerechten.

Haar week in emoji’s

Elke dag bestond uit drie maaltijden die volledig waren geïnspireerd op beschikbare emoji’s. Denk aan ontbijt met koffie, banaan en aardbei-smoothies, lunches met sushi of bento boxen, en diners met pizza, hamburgers, ramen of friet. Natuurlijk ging het er soms behoorlijk ongezond aan toe – er kwamen opvallend veel toetjes, alcohol en witte rijst voorbij.

Een kleine greep uit haar menu:

  • Dag 1: Spaghetti met rode wijn, een smoothie met banaan en aardbei, en groente met kersen als lunch.
  • Dag 3: Donuts bij het ontbijt, een hamburger met frietjes voor het diner.
  • Dag 6: Japanse bento, ramen en… taart én ijs als avondeten.
  • Dag 7: Ze eindigde haar week groots met kippenboutjes, spareribs, mais, martini én verjaardagstaart

Niet bepaald een crashdieet…

Wie denkt dat je van zo’n emoji-dieet razendsnel afvalt, komt bedrogen uit. Kelsey kwam er al snel achter dat emoji’s vooral fastfood, snacks en drankjes vertegenwoordigen – en opvallend weinig verse, gezonde maaltijden. “De emoji-keuken zit vol lege koolhydraten, suiker en alcohol”, schrijft ze in haar artikel voor The Atlantic. Maar toch, de uitdaging leverde haar nieuwe inzichten én een week vol creativiteit in de keuken op.

Meer emoji’s, meer opties?

Dat Kelsey niet de enige is die zich bezighoudt met emoji-food, blijkt wel uit het feit dat er petities én Twitter-accounts bestaan die pleiten voor steeds nieuwe emoji’s. Hoewel sommige er nog steeds niet zijn (zelfs niet na een update van 250 nieuwe emoji’s), blijft de vraag naar diversere eet-icoontjes groeien.

Kelsey hoopt dat er snel meer food-emoji’s bijkomen. Niet alleen zodat ze ooit haar sandwich weer mag eten, maar ook omdat het emoji-dieet stiekem best leuk was. “Het is speels, maar ook confronterend, je gaat echt anders naar eten kijken.”

Zou jij het durven?

Wat denk jij: zou je een week lang kunnen leven van alleen wat als emoji bestaat? Of sla je deze challenge liever over in ruil voor een goed belegd broodje? Lees ook: Hi Boomers: dit betekenen onze emoji’s écht