Lifestyle

Mensen die vroeg hun kerstversiering ophangen zijn gelukkiger

vroeg-kerstversiering-gelukkiger

De één tuigt de boom begin november al op en de ander wacht netjes totdat Sinterklaas het land uit is. Toch schijnen de vroege versierders het beter te doen. Uit dit onderzoek is gebleken dat mensen die weken van tevoren de kerstdecoraties ophangen, gelukkiger zijn dan de mensen die dit niet doen. We leggen je uit hoe dit zit!

Gelukkiger met kerstversiering

Word jij al jarenlang door je vriendinnen en familie uitgelachen, omdat je in november het hele huis al hebt ingepakt met kerstversieringen? Dan moet je eens goed opletten, want zo gek ben jij helemaal niet! Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vroeg in het jaar beginnen met de kerstversiering, gelukkiger zijn dan mensen die afwachten tot december. Dus laat ze maar lachen, jij gaat momenteel een stuk vrolijker door het leven dan zij 😉

Het klinkt misschien bijna te bizar om te geloven, maar het is echt zo. Psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin hebben hier onderzoek naar gedaan. Deze twee slimme koppen kunnen je als geen ander uitleggen hoe dit precies zit.

Uit onderzoek gebleken

Het is geen hocus pocus, want er zit een hele duidelijke en logische verklaring achter dit fenomeen. De reden dat mensen die vroeg beginnen met de kerstversiering gelukkig zijn, heeft alles te maken met het ophalen van fijne herinneringen. McKeown legt uit dat het ophangen van lichtjes, slingers en kerstballen, je terug kan brengen naar vroeger. Denk aan het gourmetten met je ouders, opgetild worden om de piek in de boom te zetten en natuurlijk de cadeautjes onder de boom op eerste kerstochtend. Allemaal good memories om aan terug te denken. Deze prettige gedachtes komen dus eerder naar boven, wanneer jij vroeg begint met decoreren.

Daarnaast is er nóg een bijzonder en leuk feitje uit dit onderzoek gekomen. Mensen die alles uit de kast trekken om hun huis te versieren, worden een stuk aardiger gevonden dan anderen. Hoe crazy is dat? Maar goed om te weten, want wij gaan dit jaar all out met onze lichtjes, slingers en kerststallen 😉

Dussss… Haal jij volgend jaar de versieringen in november al van zolder of wacht je toch liever tot eind december om de boom op te tuigen?

View post on Instagram
 
Bron: FEM-FEMBeeld: instagram @clairerose