Lifestyle

Op zoek naar een origineel vriendinnenuitje? Ga dan eens zeemeermin zwemmen!

zeemeermin-zwemmen

Tuurlijk blijven uitjes als een high tea, borrelen en wijnen leuke activiteiten, maar na een tijdje ben je wel toe aan iets nieuws. Zoek je toevallig nog een vriendinnen uitje? Ga dan eens zeemeermin zwemmen!

Zeemeermin zwemmen

Het klinkt heel gek en dat is het misschien ook wel, maar geloof je ons wanneer we zeggen dat zeemeermin zwemmen een échte sport is? Ja het is zo, en het is ook nog eens een heel leuk uitje om samen met je vriendinnen te doen. Het is precies wat de naam doet vermoeden: je gaat zwemmen als een zeemeermin. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je terecht kan om met vin en al het water in te duiken.

Veilig?

Hoewel het voor sommigen als een origineel uitje klinkt, klinkt het voor anderen wellicht als een nachtmerrie. Met een zeemeerminnen staart kan je namelijk niet je benen bewegen zoals je in het water gewend bent. Is het dan wel veilig? Het antwoord is, ja! Het is zeker veilig, zolang je de juiste technieken beheerst en het altijd onder toezicht doet. Als beginner blijf je bijvoorbeeld aan de rand van het bad om te oefenen. De lol begint namelijk al bij het aantrekken van zo’n zeemeermin staart.

Lees ook:
Dít toffe drankspel wil je sowieso met al je vriendinnen spelen!

Locaties

Zeemeermin zwemmen is niet alleen leuk om te doen met vriendinnen, maar is daadwerkelijk een sport. Het gaat er heel anders aan toe dan met normaal zwemmen, omdat je benen aan elkaar vastzitten. Het is daarom belangrijk dat je dit uitje doet als je goed kunt zwemmen en/of zwemdiploma A en B hebt. Door online te zoeken naar ‘zeemeermin zwemmen volwassenen’ vind je welke zwemschool bij jou in de regio (proef)lessen aanbiedt. Veel plezier!

Beeld: pinterest